X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

16 proiecte de sanatate si mediu si-au gasit finantarea

 

by Oana Grecea

Cu puțin timp în urmă (în postul de aici) vă invitam să susțineți proiectul favorit din sutele de proiecte (218 mai exact) depuse în cadrul programului de responsabilitate socială ”Împreună pentru fiecare”. Iată că a venit momentul să vă anunț și cele 16 proiecte selecționate, care vor fi implementate până la sfârșitul acestui an și despre care cu drag vreau să vă povestesc. Bugetul total alocat pentru susţinerea proiectelor este de 225.000 de dolari.

11 proiecte din domeniul sănătății și 5 din domeniul mediului vor primi bani pentru implementare, iar 11 județe vor putea fi partenere în acest demers. Activităţile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta în domeniul sănătății sunt reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare în mediul rural sau urban și activități de informare (de exemplu – Ajută-i să iasă din lumea tăcerii în Tîrgu Neamț, pentru părinții copiilor cu autism), iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi.

Trei proiecte de sănătate vor primi granturi în valoare de 100.000 de lei – Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș – București, pentru înființarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacienții cu HIV/SIDA din România, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța pentru amenajarea primului centru de reabilitare respiratorie din Sud-Estul României, și Hospice Casa Speranței pentru înființarea și dotarea unui centru de stimulare multisenzorială pentru pacienții cu boli amenințătoare de viață.

Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Brașov, Călărași, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Ialomița, Harghita, Hunedoara, Suceava, Neamț şi municipiul Bucureşti. Acestea pot fi vizualizate la adresa http://www.impreunapentrufiecare.ro/blogs/.

 

Dacă pe viitor aveți un proiect viabil, în care să fie implicată și societatea civilă, autoritățile locale și alți voluntari, programul național”Împreună pentru fiecare” ar putea fi o soluție. Programul a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol. În perioada 2009 – 2012 au fost înscrise peste 1200 de proiecte, iar compania a alocat un milion de dolari pentru implementare a 71 de inițiative comunitare în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 250.000 de persoane.

De asemenea, Rompetrol continuă şi în 2013 parteneriatele tradiţionale cu societatea civilă; dintre acestea – angajamentul faţă de Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor SMURD, susţinerea Galei Societăţii Civile 2013 (unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de 9 ediţii), colaborarea de 10 ani cu Asociaţia OvidiuRo (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.).

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!