X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 22, 2016 - Familiale, Ganduri    No Comments

30 de persoane care m-au inspirat in 2015

de Oana Grecea

Îmi face bine să recunosc meritele unor oameni din viața mea. Ideea mi-a venit de la provocarea primită de Richard Branson (#ChallengeRichard) prin care trebuia să găsească  65 de persoane care l-au inspirat în 2015. Și dacă el a reușit și dorit să facă acest lucru, eu de ce nu aș putea să găsesc măcar 30?

Am scris într-un post de anul trecut că sunt foarte multe persoane care m-au ajutat și cărora le sunt recunoscătoare. Nici că aș fi putut să le mulțumesc mai frumos pentru lucrurile care le-au făcut pentru mine, chiar dacă ei nu-și doresc să le fac publice.

  1. Jora (soțul meu) – Pentru că mă suportă, mă ajută (atunci când poate), pentru că îmi pune des nervii la încercare, pentru că mă iubește chiar dacă ne certăm des, pentru că este un tată bun pentru Maria, pentru că m-a urmat la căsuța noastră din Domnești chiar dacă nu credea că o să reușesc. Îi admir perseverența și sunt fericită că mă iubește.

2. Maria, fiica mea – Pentru că mă învață să mă calmex și relaxez, mă ajută să înțeleg unele lucruri legate de generația sa; pentru că iartă repede și înțelege că trebuie să fiu și restrictivă că altfel nu aș fi părinte. Îi mulțumesc mai ales că nu se supără când uit unele lucruri legate de ea.

3. Mama și Tata – Au patru copii și caută mereu să ne fie aproape (la propiu și la figurat). Stau vis-a-vis de ei cu casa și îi pot vedea cât sunt de activi, de curioși, de dornici să fie toată ziua pe Facebook și să învețe lucruri noi la tabletă. Mă ajută enorm și mă bucură că sunt împreună după 25 de ani de căsnicie și că s-au schimbat în bine față de cum îi percepeam în copilărie.

IMG_2112

4. Mihaela (sora cea mare) – Sensibilitate fără limite, fără prea multe vorbe, ajutor necondiționat și grijă peste măsură, așa cum doar oamenii care te iubesc pot să-ți ofere. Cam asta este sora mea cea mare cu cel mai frumos și destept băiat din lume (adică nepotul meu). Mă inspiră să fiu un părinte mai bun dar nu reușesc nici măcar pe jumătate. Miha e masterchef în bucătărie, dar e mare șef la mate și chimie, adică soluția noastră la problemele Mariei.

Miha

5. Irina (sora cea mică) – Deși departe (locuiește în SUA), e mereu aproape. M-a uimit cu încrederea în sine, cu optimismul, cu viziunea relaxată despre viață, mult altfel față de cum era când locuia în România. Și nu pot spune că nu e stresată la locul de muncă, dar ceva (sau cineva!) a determinat-o să vadă viitorul mai bine.

IMG_0505_resize

6. Dragoș (fratele) – Nu am avut mereu cea mai bună relație dar în 2015 s-a dovedit un frate bun și mi-a fost mereu aproape. Îmi place cum își crește și educă copilul (împreună cu soția lui Dana) și faptul că investește în pasiunile sale (mersul pe barcă). Unde mai pui că e mare meșter și de mare ajutor la casă nouă.

IMG_0321_resize

7. Laura Chilom (Iancu) – Îi mulțumesc pentru prietenie și pentru faptul că suntem mereu pe aceiași lungime de undă. Chiar și când ne certăm cu soții zici că știm prin ce trecem (se pare că ei gândesc și acționează cam la fel sau așa i-am găsit noi). E minunat să nu trebuiască să explici prea multe și celălalt să te înțeleagă fără să te condamne. Am fost telepatice de multe ori în 2015. Sper să o ținem așa toată viața.

IMG_3864_resize

8. Florin Grosu, managing partner Euphoria Kitchens Hall – Un om dintr-o bucată, pentru care o vorbă spusă sau o strângere de mână pecetluiește un parteneriat dacă te dovedești de încredere. Mai rar oameni ca el. Face antreprenoriat de 20 de ani iar compania sa s-a promovat prin lucru de calitate (bucătării) și abia apoi prin tehnici de marketing. Îi sunt recunoscătoare pentru bucătăria mea care stârnește invidii și exclamații de câte ori o arăt (fizic sau în videouri).

Florin Grosu

9. Oana Coșman (Popîrlan) – Tiza mea, fostă colegă cu mine și cu soră-mea, prietena întregii familii. O fată pe care mă pot baza și care m-a ajutat cu mare drag la nevoie. Mă bucură de câte ori ne vedem sau ne auzim, sper să construim și proiecte împreună.

Oana si Adi

10. Angela Sighireanu – prietena mea din Domnești, o fostă colegă cu care m-am regăsit cu drag și cu care îmi doresc să lucrez. Talentată nu numai la scris și în bucătărie, Angela m-a uimit cu creativitatea și manualitatea ei atunci când mi-a oferit un cadou handmade de ziua mea. Cred că lucrurile făcute de ea vor avea succes pe magazinul online al ReteteTV.ro.

IMG_3741_resize

11. Raluca Sighireanu – tânăra care o pregătește cu brio pe Maria la engleză și căruia îi sunt recunoscătoare pentru răbdare, știință, înțelegere și prietenie. Mi-aș dori ca toți tinerii și studenții din ziua de azi să fie la fel de serioși și profunzi precum e ea.

12. Loredana Săndulescu, fostă colegă BIZ – o prietenă și colegă pe cinste, chiar dacă ne vedem rar și ne conversăm mai mult în spațiul virtual. Nu cred că este cineva care nu și-ar dori un astfel de om în preajmă. Loredana este mereu lângă tine când ai nevoie de ceva, fie cu un sfat, un telefon sau orice ai nevoie, deși are și ea propriile probleme sau griji.

Loredana Sandulescu

13. Liliana Pîntea (mătușă, bibliotecară Hangu) – Lili a reușit să atragă nu numai admirația și aprecierea mea, ci și a Industriei de carte din Romania care a desemnat anul trecut Biblioteca Hangu (de care doar ea se ocupa cu drag si interes), Cea mai bună bibliotecă (pentru activitatea din 2014, iar premiul a fost acordat în cadrul galei Bun de Tipar). Vă invit să vedeți câtă implicare există acolo pe pagina de Facebook a bibliotecii. O admir pentru că reușește să facă lucruri mari cu resurse puține.

Liliana Pintea

14. Angela Naghi, editura Publica – Omul care îmi ghicește mereu gândurile și preferințele în materie de carte și care mă surprinde plăcut cu apariții editoriale pe care le citesc cu sufletul la gură. O respect și îi mulțumesc pentru munca ei și pentru că este atentă la astfel de detalii.

15. Dan Severin – Omul plin de răbdare și care gândește rețeta în cadre, cel pe care mă pot baza că putem încerca lucruri. Tânăr, atent și proapăt însurat, Dan mă face să-i mulțumesc că se gândește mereu la colaborări pe termen lung cu firma sa Ballon Rouge. În 2015 am filmat cu el cele mai multe rețete.

IMG_5929_resize

16. Dan Chitiga – Programatorul din spatele ReteteTV.ro, locomotiva din spatele textelor, videourilor și imaginilor. Față de alți programatori cu care am lucrat, Dan a găsit soluții la toate problemele/cererile mele. Nu spune NU, ci găsește soluții.

17. Lala Crizbașianu – Am interacționat câteva luni cu Lala, suficient cât să-mi rămână în memorie ca un om de acțiune, cu idei și soluții la purtător. Lala era jumătatea de la Smart Marketing, dar a decis să o ia pe alt drum de marketing.

18. Ronella Sezonov – Ochiul magic și lumina vie din orice video (Inversee). Parcă ar fi un spiriduș care însuflețește cu aparatul imaginea mâncării pentru că îi dă o viață mai frumoasă decât în realitate. Tot ce atinge Ronella cu aparatul devine o poezie în imagini.

Ronella Sezonov

19. Alma Andreescu –  Dirijorul din echipa Inversee la filmări, spiritul creativ și atent al oricărui decor. Fără ea nu ar exista poze making of, postări în social media în timp util și nici cel mai bun aranjament pentru filmare. E regizorul de care ai mereu nevoie.

Alma Andreescu

20. Raluca Iacob – fina mea. Ambițioasă, mereu recunoscătoare și atentă la noi și nevoile noastre. A reușit în 2015 să facă față unei noi provocări profesionale care o motivează și îi stimulează creativitatea și interesul pentru a învăța cât mai mult. O dmir pentru că își urmează cu pași mici scopurile și are puterea de a trage după ea și pe cei din jur.

Raluca Iacob

21. Cristina Vintilă, contabil – tânăra mea prietenă și noua contabilă. Când am cunoscut-o nu i-aș fi dat nici 25 de ani, nu aș fi zis nici că-i căsătorită și nici că este atât de capabilă. M-a inspirat să văd/cunosc un om tânăr pasionat de ceea ce face, în ciuda faptului că lucrează cu cifrele. Și a contrazis și ce știam despre contabili: cum că n-ar fi sociabili, amabili sau dornici să ajute dezinteresat.

22. Bogdan Huțuleac, CEO Selfcloud.ro and Co-Founder at Selfcloud – prietenul care la nevoie se cunoaște. Îl admir pentru că are energia să lanseze lucruri la care alții nu s-au gândit, pentru că jonglează cu două joburi și pentru că nu zice niciodată Nu când îl rog ceva. Site-urile mele sunt în siguranță pe platforma lui. Îi mulțumesc pentru tot.

Bogdan Hutuleac

23. Cosmina, prietena mea din copilărie, cea fără de Facebook, cu care mă văd de câteva ori pe an dar pe care mă pot baza oricând cu un sfat. Locuim în București amândouă, dar încă de când eram eleve ne scriam scrisori pentru că nu aveam voie să traversăm orașul să ne vedem. A anticipat foarte bine problemele cu construirea casei și a fost pe-aproape cu sfaturile, pentru că a trecut și ea prin această experiență.

24. Laura Bogaciu – fostă colegă, prietenă mereu aproape, fără să ne vorbim prea mult sau prea des. Mare iubitoare de câini, a reușit să reziste și anul trecut jobului și problemelor de-acasă  fără să-și piardă umorul și fără să devină răutăcioasă. Proaspătă posesoare de blog fain – https://laurabogaciublog.wordpress.com/

Laura Bogaciu

24. Diana Nițu – Colaborez cu ea la proiectul Kidix, dar o admir pentru lejeritatea cu care își crește băieții gemeni, pentru că este o mamă foarte tânără și cool, așa cum eu nu o să pot fi niciodată. Și-mi place că are soluții la toate problemele. Ține-o tot așa cu energia Diana!

25. Gina Murariu – una din prietenele uitate și regăsite de când stau în Domnești (suntem și vecine de comune). Un om foarte practic de la care ai ce învăța și cu care îți face mereu plăcere să stai de vorbă fie că ai sau nu ceva în față. Experiența ei de mamă de fată ne e de foarte mare folos.

26. Steluța Arcan – vecina mea de vis-a-vis. Știți cât de reconfortant este să ai în preajma ta oameni de treabă, muncitori, săritori și de încredere? Îmi place modestia ei și faptul că inspiră încredere. E doar unul din vecinii/vecinele de treabă pe care le am aici în Domnești și cu care îți face bine să stai de vorbă.

Steluta Arcan

27. Zilahi Imre – publisher la Magazinul Mobilei. A reușit în 2015 să lanseze unul din cele mai frumoase și documentate site-uri românești despre mobilierul autohton și se străduiește să aibă continuitate în print cu revista MagMob (apare de șase ori pe an). Îi admir tenacitatea și spiritul neobosit de a descoperi noi producători români, de a inspira publicul cu tendințle în mobilier pe care le află de la târgurile internaționale.

Zilahi IMre

28. Doina Cîndea, mătușă – cadru didactic, unul dintre puținii pe care-i cunosc și care se implică mai mult decât le cere jobul/poziția. Deși e de peste 20 de ani în învățământ, încă mai face tabere cu cei mici (chiar dacă sunt cel mai greu de strunit și ai cea mai mare responsabilitate cu ei), citește, se documentează, scrie manuale și are și viață personală. M-a inspirat cum a gestionat relația cu profesia și cum și-a crescut fiica care s-a măritat anul trecut.

Doina Cindea

29. Nicoleta Rotaru – Unul din antreprenorii aceia mici care se zbat să se facă mari (are un magazin de Perdele) – și pe care eu îi admir foarte mult, unul din prietenii care a trecut prin greutăți și știe ce înseamnă să nu ai. Am primit un ajutor neașteptat de la ea și atenție necondiționată.

Nicoleta Rotaru

30. Glen Cruz, oaspete – Un american venit în România să ia cina într-o familie și într-o casă obișnuită, are toată admirația mea. Pentru curaj, deschidere, povești spuse, încredere în noi (ca nație și apoi ca familie). Glen a rezervat o cină la familia mea pe un site unde sunt înscrisă și astfel am putut face schimb de povești culturale, mai ales că el călătorise prin multe locuri ale lumii. Am rămas priteni și comunicăm uneori pe Facebook. Îmi place să văd țările pe care le vizitează prin imaginele pe care le pune.

12239450_10153569764703277_7940649586452870370_o

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!