X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

5 lucruri de retinut dupa BIFE (targul de mobila)

de Oana Grecea

Proaspăt mutată la casă nici că aveam cum să ratez târgul de mobilă de la Romexpo care s-a încheiat pe 23 septembrie. Vă tot arăt mobila mea de bucătărie realizată de cei de la Euphoria Kitchens Hall pentru că doar ea e nouă în casă și a fost o prioritate pentru mine să am unde filma rețetele video pentru site-ul meu Retete TV. Dar am nevoie de multe alte chestii și BIFE a fost un prilej bun de privit și stabilit contacte.

Au fost foarte multe companii, mai multe pavilioane, un târg animat cu activități multiple din partea firmelor și s-a desfășurat în paralel cu cel de Antichități, care și el mă interesa. De aceea, veți citi aici doar punctul meu de vedere și opririle mele la standurile cu pricina. Promit însă să revin (curând) cu poze și detalii de la fiecare din companiile pe care le voi menționa în rândurile ce urmează.

  1. Cea mai bună documentare pe care poți să ți-o faci atunci când sunt prea multe de văzut și prea puțin timp este prin intermediul unei reviste de specialitate. Eu citesc Magazinul Mobilei, iar dacă nu am revista intru pe site-ul lor proaspăt rebranduit – http://magmob.ro/. Pentru că este singura revistă de specialitate prezentă la majoritatea târgurilor interne și internaționale importante (o să citiți mai multe în interviul pe care l-am luat fondatorului revistei) și pentru că la ei mereu mă delectez cu fotografii frumoase și aflu de firme care contează sau care produc ce caut eu – sunt prima mea opțiune. De exemplu, pe coperta ultimului număr de revistă am văzut niște scaune superbe și așa am aflat că sunt făcute de Mobila Dalin.

rev MagMob

2. Iată-mă deci la Mobila Dalin, companie românească de familie, din Reghin, care a prezentat la târg o colecție nouă – Ethno Centric – absolut de vis. Creată/gândită de designerul Mihai Grama și pusă în practică de fabrica din județul Mureș, colecția are produse de inspirație tradițională, care mai de care mai frumoase și deosebite. Standul a prezentat toate produsele din noua colecție iar poze de la stand puteți vedea pe site-ul Adelei Pârvu (jurnalist home&garden) sau zilele viitoare pe blogul meu, pentru că am de gând să vă arăt mai multe din noua colecție pentru că merită.

mobila dalin

3. Szelmob, o altă companie din Ardeal (Cristuru Secuiesc), care produce mic mobilier din lemn masiv și care vinde ocazional și pe Vivre – m-a impresionat cu produsele sale. Mă inspiră băncuțele lor, dulăpioarele în stil clasic și în general mobilierul pentru hol. De asemenea, am un interviu cu managerul lor și o să atașez poze multe să vedeți că merită să-i urmăriți, chiar dacă nu sunt din București. De fapt, asta a fost revelația târgului, că o gramadă de firme cu mobilier deosebit nu sunt din Capitală și au aici doar depozit și câțiva parteneri.

szelmob

4. Euphoria Kitchens Hall, brandul companiei Romvitrine din Buzău, cei cu care mi-am făcut și eu bucătăria. Aici sunt subiectivă, pentru că de ei mi-a plăcut de la târgul anterior, iar acum, prin împrietenirea venită odată cu bucătăria Retete TV am avut la ei și un show culinar unde am gătit Rasasfour de vită (promit să revin cu reteta), Ricotta cu roșii cherry și Iaurt cu gem de casă și migdale (linkurile duc către rețete, in caz că doriți să le faceți). Pe ei îi veți găsi curând și cu un showroom în București, pentru că au avut multe comenzi și cereri din această zonă. Standul lor a fost mereu animat, pentru că în permanență cineva a gătit (în special chef Aida Parascan) sau cântat.

eu gatind la standul euphoria

5. Delta Studio design, companie românească care produce la Piatra Neamț mobilier pentru living, dining, bucatarie, dormitor, dressing și baie și care anul acesta m-au surprins prin colaborarea cu un designer de fashion Maria Demengiu. Ea a pictat manual plăci ceramice care pot fi folosite la bucătărie sau baie și care sunt atașasate ca un brâu la mobilă pe bază de magneți. Adică piesele pot fi inversate și mutate pe acel brâu după cum dorește fiecare.

 

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!