X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

5 motive si 5 moduri diferite de a consuma iaurtul zilnic

 

de Oana Grecea

Ești dintre cei care consumă iaurt zilnic? Probabil faci parte din cei 31% (conștiincioșii) preocupați de alimentația sănătoasă, conform studiului Danone. Dacă ești în cealaltă jumătate, îți propun 5 variante ALTFEL de a include iaurtul în meniul tău zilnic.

Întâi hai să aflăm împreună 5 motive pentru care ar trebui să consumi zilnic iaurt, lucruri pe care le-am aflat și eu de la o companie cu 100 de ani de tradiție pe piață –  Danone:

  1. Consumul de iaurt îmbunătățeste aspecte importante de sănătate și contribuie la asigurarea unei alimentații echilibrate. Beneficiile iaurtului se datorează conținutului de nutrienți importanți pentru sănătate, precum proteinele complete, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii și vitaminele.
  2. Iaurtul reprezintă un aliat important în menținerea densității osoase. Se pare că, în România este o prevalență crescută a osteoporozei și fracturilor osteoporotice. De aceea specialiștii nutriționiști recomandă un pahar de iaurt zilnic. Consumul zilnic de iaurt, combinat cu exercițiul fizic zilnic și o alimentație echilibrată ajută la menținerea unei bune densități osoase de-a lungul vieții. Probabil ați văzut în jur, la cei care țin dietă sau la cei care fac sport că nu sar peste ”masa” cu iaurt.
  3. Iaurtul poate fi asociat și cu pierderea în greutate, mai ales în zona abdomenului, locul unde se acumulează cea mai mare parte din țesutul adipos. Pentru asta se recomandă consumul de lactate degresate sau cu puțină grăsime, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric. Consumul zilnic de lactate este benefic și pentru echilibrul florei intestinale, care, la rândul ei, asigură buna funcționare a sistemului digestiv.
  4. Iaurturile nu au conservanți și termenul de garanție de câteva săptămâni nu are legătură cu asta. Laptele proaspat pe care îl folosește Danone la fabricarea iaurtului se pasteurizeaza, ceea ce distruge microbii responsabili de alterare. După aceea, laptele este fermentat de fermenții (bacteriile lactice benefice), care creează o barieră împotriva pătrunderii altor microbi. Paharele închise ermetic protejează de degradare anumite componente (de exemplu împiedică râncezirea grăsimilor). Termenul de valabilitate este strâns legat de calitatea ingredienților și a procesului de producție. Danone controlează strict calitatea materiilor prime, liniile de producție sunt performante, iar ambalajele folosite sunt de unică folosință și perfect sigilate, păstrând produsul în condiții favorabile. În acelaşi timp, iaurturile sunt produse acidofile (conţin acid lactic rezultat din fermentarea laptelui) ceea ce le conferă o „auto-protecție”. Acidifierea este o metodă obișnuită de a feri alimentele de alterare și de a le păstra timp îndelungat (murături, marinate). Dacă produsele sunt păstrate la frig, conform recomandării, între +2 și +6 grade Celsius, ele își păstrează calitățile până la data expirării.

 

Și pentru că puterea exemplului este cea mai bună, iată și 5 moduri diferite de a-l consuma zilnic, respectiv 5 idei de rețete care să te inspire:

1. Iaurt (natural) cu gem de fructe și migdale pentru micul dejun. – Reteta aici – http://retetetv.ro/

IMG_4154_resize

2. Pui cu pesto și iaurt (natural) – reteta video aici. * Puteți folosi iaurt Danone Natural, relansat cu o rețetă nouă (detalii la sfârșitul textului)

3. Sandwich cu ton și iaurt degresat

(Ingrediente: 3 linguri maioneză, 3 linguri iaurt Danone fără grăsime, o linguriță coajă de lămâie rasă, o linguriță suc de portocale sau de lămâie, o conservă de ton întreg, o țelină mică mărunțită, jumătate de măr fără coajă – mărunțit, sare și piper. Amestecați bine, lăsați la rece câteva ore și puneți salata între felii de pâine cu castraveți deasupra, felii de ceapă roșie).

4. Cheesecake fără coacere, cu iaurt gras ; puteti folosi Cremosso Natur care are o grăsime de 5,3% – http://www.marthastewart.com/1004636/no-cook-red-white-and-blue-cheesecake

5. Dressing pentru salate cu iaurt

(Ingrediente: un iaurt de 250 grame, 30 ml ulei, 30 ml lămâie, sare și piper, pe care le mizați împreună. Dressingul îl folosiți la salată verde, la o salată de couscous, chiar și deasupra unui pește căruia vreți să-i schimbați puțin savoarea).

Aș putea contiua cu rețetele,  puteți face inclusiv somon la cuptor cu iaurt cu ierburi, îl puteți consuma cu cereale făcute în casă, puteți face tzatziki, puteți face sosuri de iaurt pentru paste cu creveți ori îl puteți folosi într-o multitudine de dulciuri. În timp veți putea viziona rețete cu iaurt pe site-ul Retete TV (rețete video de scurtă durată).

* Danone a relansat iaurtul alb Danone Natural, folosind o rețetă nouă, ce are la bază doar lapte și fermenți, fără supliment de proteine din lapte sau lapte praf. Noile iaurturi sunt pregătite din lapte integral de 3,5% grăsime, la standarde europene, colectat de la fermele cu care Danone colaborează, și fermenți activi benefici – ingredientul esențial, fără de care niciun iaurt nu poate fi creat.

lifestyle modif

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!