X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

A aparut povestea lui Usain Bolt, cel mai rapid om din lume!

 

Preda Publishing, un proiect Brand Academy, publica o carte fabuloasa despre un atlet fabulous: Usain Bolt, sprinterul care doboara record dupa record la fiecare editie a Jocurilor Olimpice.

9.58 este povestea lui Usain Bolt scrisa de el insusi. Este o carte despre pustiul slabanog din Trelawny, locul unde se fac cei mai buni cartofi dulci de pe pamant. Este istoria copilului care a crescut jucand cricket si fotbal sub soarele jamaican si care, la un moment dat, a descoperit ca poate sa alerge repede. Incredibil de repede. Exceptionalele performante sportive, familia, prietenii, cultura jamaicana, pravalia tatalui din somnorosul sat Sherwood Content – toate isi gasesc locul cu naturalete in povestea plina de umor spusa de de Usain.

Usain Bolt s-a nascut in Trelawny, Jamaica, in august 1986. La Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) a castigat aurul la 100 m (9.69 secunde), 200 m (19.30 secunde) si la stafeta de 4 x 100 m (37.10 secunde). Devine, astfel, singurul sportiv care castiga trei curse la o singura Olimpiada, dupa Carl Lewis in 1984. Este, de asemenea, singurul sportiv care stabileste trei recorduri mondiale la o singura Olimpiada. La Jocurile Olimpice de la Londra (2012), Bolt a facut din nou istorie la urmatoarele probe: 100 m (aur si un nou record olimpic), 200 m (aur) si 4 x 100 m (aur si un nou record mondial).

Usain Bolt a fost asistat la scrierea acestei carti de catre jurnalistul britanic Shaun Custis, renumit autor de articole sportive pentru publicatia The Sun, cel mai bine vandut cotidian din Marea Britanie, si fost redactor sportiv la Daily Express. Custis a mai scris si cartea Rio: Povestea mea, autobiografia lui Rio Ferdinand, fotbalist care joaca in Premier League.

Preda Publishing, un proiect Brand Academy, este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea.

Misiunea noastra, aceea de a incuraja practicarea sportului de masa, este sustinuta prin publicarea unor carti reprezentative, scrise de mari sportivi sau personalitati din lumea sportului care au lasat o amprenta inconfundabila asupra societatii.

Fondata in 2011, Preda Publishing propune publicului roman carti cu si despre sportivi celebri, in care acestia dezvaluie secretele performantelor exceptionale, de la antrenament si nutritie la exercitiile de vointa practicate pentru a-si depasi esecurile sau temerile. De aceea, titlurile Preda Publishing sunt o puternica sursa de inspiratie si motivare pentru oricine doreste sa isi descopere potentialul si sa isi depaseasca limitele.

 

(PS: acesta a fost comunicatul editurii. Am primit cartea, am si citit-o dintr-o suflare, voi reveni cu recenzia)

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!