X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Am invatat ca…

 

Am descoperit-o pe Maya Angelou, scriitoare americană de culoare, prin intermediul citatului de mai jos. Nu am găsit nicio carte de-a ei tradusă în limba română, deși operele îi sunt menționate pe câteva site-uri. Deși are 84 de ani (este născută în 1928) este prezentă în rețelele sociale (are pagină de facebook), are site oficial: http://mayaangelou.com/ și a fost foarte des invitată în emisiunile celebrei Oprah Winfrey. Maya Angelou a scris șase autobiografii, o carte ”Scrisori către fiica mea” (Letter to my daughter) iar ultima carte publicată pare a fi, conform site-ului ei – ”Great Food, All Day Long”. Biografia completă o găsiți însă pe site-ul ei, adică aici.

Redau mai jos citatul care m-a impresionat pentru că este foarte adevărat. O înțelepciune pe care o căpătăm probabil doar odată cu vârsta.

“Am învățat că indiferent ce se întâmplă, oricât de rea pare ziua de azi, viața merge înainte, și totul va fi mai bine mâine. Am învățat că poți spune multe despre o persoană după felul cum face/nu face față la trei situații: o zi ploioasă, pierderea bagajului, globurile sparte din pomul de Crăciun. Am învătat ca, indiferent de natura relațiilor tale cu părinții, le vei simți lipsa când vor pleca din viața ta. Am învățat că a face bani pentru un trai bun, nu-i același lucru cu a trăi viața din plin. Am învățat că viața iți dă, uneori, a doua șansă. Am învățat că nu ar trebui să mergi prin viață cu câte o mănușă de prins mingea în fiecare mână; trebuie să fii capabil și să “arunci” ceva înapoi. Am învățat că de câte ori iau o hotărâre cu inima deschisă, e cea mai bună decizie pe care o pot lua. Am învățat că, oricâtă durere aș simți, nu trebuie să devin o durere/povară pentru ceilalți. Am învățat că în fiecare zi ar trebui să mângâi, să consolezi pe cineva. Oamenii se bucură de o îmbrățisare, ori o bătaie prietenească pe umăr. Am învățat că…mai am multe de învățat Am învățat că oamenii uită ce ai spus, uită ce ai făcut, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă la un moment dat.”

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!