X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 29, 2012 - Proiecte in care cred    1 Comment

Aplicatie ecologica pentru telefoanele copiilor de 7-11 ani

 

Viitorul este al copiilor nostri, iar grija fata de mediu trebuie sa inceapa, asa cum (mai) spuneam, din copilarie. Chiar daca nu detinem cunostintele, datele, informatiile care sa-i faca sa inteleaga anumite lucruri, trebuie sa ne informam, pentru ca in ajutor ne vin diverse organisme nationale sau internationale care se preocupa de mediu. Astfel, ultima stire vine de la Comisia Europeană care a lansat Zoe Makes a Splash!, o aplicație cu tematică ecologică ce poate fi descărcată gratuit pe dispozitive Apple și Android. Este vorba despre o poveste digitală interactivă, adresată copiilor cu vârste între 7 și 11 ani. Protagoniștii poveștii sunt doi copii curioși care descoperă importanța apei în societate. Ghidul lor, o broască vorbitoare, îi avertizează și cu privire la efectele poluării apei, explicându-le cum să o evite. Animații hazlii și elemente interactive alternează cu secțiuni educative mai serioase, unde utilizatorii pot găsi informații despre circuitul apei în natură și despre tratarea apelor. Chiar daca este disponibila in engleza, unii copii o pot intelege, altora li se poate traduce.

Este disponibilă și o versiune online a poveștii, cu un set de note pedagogice menite să-i încurajeze pe profesori să desfășoare în clasă activități bazate pe proiecte. Aplicația și versiunea sa online sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană și poloneză.

Comisia Europeana a mai avut de-a lungul timpului si alte animatii pe teme ecologice, pentru copiii intre 5-7, care pot fi descarcate de aici.

1 Comment

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!