X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Asa arata doodle-ul Google de 1 decembrie

 

Așa arată doodle-ul de 1 decembrie al Google. Deși cam încărcat după părerea mea și nu te prinzi unde mai rămâne scrisul, procesul de selecție a fost transparent și inițiativa demnă de laudă.

Câştigătorul primei ediţii a concursului Doodle 4 Google în România este desenul Iasminei Maria Răceanu, din clasa a VIII-a B, Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava. Această imagine a fost desemnată de public drept câştigător dintre cele peste 10.000 lucrări participante în competiţia cu tema “România mea este…”.

Logo-ul Google imaginat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google România în data de 1 Decembrie, putând fi admirat de milioane de români. Iasmina a primit de asemenea un premiu în valoare de 15.000 de lei şi o bursă de tehnologie de 20.000 de lei pentru şcoala unde învaţă.

În desenul ei, Iasmina şi-a imaginat România ca pe “o ţară verde cu munţi şi văi, dealuri şi câmpii, colorată de obiceiuri frumoase ce trebuie păstrate, înnobilată de artişti şi sportivi ce i-au înălţat numele la cer. România mea merită iubită!”

Desenul câştigător a fost ales de către public dintre cele 30 selectate de juriu. Alături de marele câştigător, 10 alţi finalişti, cinci la categoria clasele I-IV şi cinci de la clasele I-VIII, au fost premiaţi în cadrul unei gale desfăşurate în Bucureşti, primind fiecare câte o tabletă. Cele 30 de desene pot fi descarcate de aici (high resolution) –  http://wtrns.fr/SoktDcmi40ll1FQ

Concursul a premiat şi şcolile în care învaţă cei cinci elevi care au obţinut cele mai multe voturi în faza finală a concursului. Premiile reprezintă burse în valoare de 20.000 de lei cu ajutorul cărora instituţiile de învăţământ pot achiziţiona echipamente şi tehnică de calcul:

  • Liceul de Artă N. Tonitza, Bucureşti – Buretea Ana Maria
  • Şcoala cu clasele I-VIII nr 4, Râmnicu Vâlcea – Perta Ania, clasa a III-a D
  • Şcoala Gimnazială, nr 11, Botoşani – Sfabu Dorina Teodora, clasa a VIII-a D
  • Colegiul Naţional Petru Rareş, Suceava – Raceanu Iasmina Maria, clasa a VIII-a B
  • Şcoala Generală cu clasele I-VIII Mihai Eminescu, Alba-Iulia – Zah Ioana, clasa a VIII-a.

Mai multe informaţii despre concurs la www.google.ro/doodle4google/.

Mie mi-au placut mult si cele de mai jos:

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!