X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 19, 2013 - Familiale, Ganduri    No Comments

Asa mama, asa fiica

 

by Oana Grecea

Mărturisesc că mă emoționează relațiile ajunse la maturitate și înțelegerea dintre o mamă și o fiică. Prieteniile din copilărie dintre cele două sunt undeva firești dacă te gândești la gradul de dependeță pe care îl are un copil față de părinții săi. Dorința de a imita, de a fi la fel ca mama e normală în copilărie, însă atunci când se transmite și la tinerețe este ceva foarte frumos.

b2e4a928cff7bbbff47b668541b54f11_resize

Pentru că, să fim serioși, începi să-ți înțelegi mama abia când tu devii adult, când te căsătorești și când ai propriul copil. Neavând această experiență, vorbele mamei îți par puerile, depășite și lipsite de sens.

Fiică-mea, pe cât de mult mă imită, pe atât de mult se dezice uneori de modul meu de a mă îmbrăca sau purta. Chiar dacă le pot cataloga crize de personalitate, mă pune pe gânduri faptul că vrea să fiu și să par mai tânără, fără a avea posibilitatea să-i explic că uneori chestiile astea țin și de bani, de timp de îngrijire etc. Și mie mi-ar plăcea să mă îmbrac sau să arăt mai altfel! Dar în toată ecuația asta mă preocupă relația mea de viitor cu fiica mea, mai ales în perioada adolescenței, pentru că la maturitate sunt sigură că mă va înțelege de ce acum acționez într-un fel sau altul. Adolescența mi se pare cea mai periculoasă perioadă și deși nu are decât 8 ani, filmele de pe Disney Channel (unde scapă pentru că stă singură în casă până venim noi) o influențează serios.

Am găsit recent câteva fotografii cu vedetele și mamele lor, în care pozele spun mai mult decât o mie de cuvinte.

Gweneth Paltrow and Blythe Danner_resize     blythe-danner-and-gwyneth-paltrow_resize

 

2fa4f9d78cec2a6ad627e352dff90725_resize    demi-moore-and-rumer-willis-sheknows-com_resize

O galerie mai ampla puteti urmari mai jos:

sursa fotohttp://www.worldoffemale.com/hollywoods-most-famous-mothers-and-daughters/ + Pinterest

Pe Pinterest am găsit și alte fotografii frumoase cu mamă și fiică superbe, însă mai mult cu fetele când sunt micuțe și drăgălașe oricum ai privi.

009108e82e36d3c9b3eb64a333e4378a_resize   553411bab884917bbbf45625b0b96940_resize     IMG_1986_resize

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!