X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Atelierele lunii octombrie pentru copii si parinti

Cand vine frigul, părinții au întotdeauna o problemă în a ieși cu copiii în locuri care să-i atragă și care să le consume energia într-un mod constructiv. Vă supun atenției proiectele Artelierului D, ale Danielei Mișcov, cea care conduce Food Revolution România, și care mi-a acordat un interviu aici.

Micii Bucătari, în cadrul proiectului Food Revolution România

Atelier de gătit şi povestit, sponsorizat de Floriol

Tema: Curcubeul din farfurie: legume colorate şi proaspete.

Pentru copii de 3-5 ani, susţinut de Daniela Mişcov şi Andra Cărbunaru acesta va avea loc în data de 13 octombrie, ora 11. Durata: o oră. Bilet: 10 lei, o carte inclusă. Parteneri: Librăria Bastilia, Curtea Veche Publishing; Sponsor pentru ingredientele lactate: Delaco.

Cum se vor desfășura: se va spune o poveste despre legume, având drept personaje principale o roşie şi o vânătă, pornind de la capitolul Mâncarea, minunata mâncare, din volumul Marea şi nemaivăzuta carte pentru fete, de Rosemary Davidson şi Sarah Vine, Curtea Veche Publishing.

Se vor prepara două reţete: roşii, verdeţuri aromate şi brânză pe băţ-aceasta fiind totodată tema noastră de joacă. Vinete cu mozzarella la cuptor este a doua noastră reţetă, la care va participa, optativ, după gust, şi usturoiul. La acest atelier DEJA nu mai sunt locuri.

Micii Bucătari Mari

Poveşti şi reţete cu struguri, căci e luna recoltelor; Pentru copii de 6-10 ani, susţinut de Daniela Mişcov şi Andra Cărbunaru; 13 octombrie, ora 17, durata: o oră. Bilet: 10 lei, o carte inclusă.  Parteneri: Librăria Bastilia, Curtea Veche Publishing; Sponsor pentru ingredientele lactate: Delaco.

Se vor spune fabule clasice despre struguri, asociate cu sfaturi şi reţete de biscuiţi din capitolul Mâncarea, minunata mâncare, care face parte din volumul Marea şi nemaivăzuta carte pentru fete, de Rosemary Davidson şi Sarah Vine, Curtea Veche Publishing.

Reţeta care va fi prezentata, unică dar complexă, este de struguri umpluţi cu cremă de brânză şi biscuiţi săraţi. Vom umple struguri cu cremă de brânză, vom face aluat de biscuiţi, iar tot ce preparăm vom şi mânca. Locurile disponibile trebuie verificate la adresa: artelierd@yahoo.com/, artelierdproiecte2012@gmail.com

Micile Miracole

Atelier de lectură, teatru şi activităţi creative, pentru copii de 3-5 ani, susţinut de Magda Condurache şi Daniela Mişcov; 14 octombrie, ora 12, durata: 1 oră. Bilet: 35 lei (părinte şi copil), Librăria Bastilia. Înscrieri:  artelierd@yahoo.com, artelierdproiecte2012@gmail.com

Câini, Cuţi, Căţelandri

Istorii in versuri de Constanţa Buzea, despre căţei mici şi mari, buni şi răi, veseli sau mai trişti, vara şi iarna, fetiţe şi băieţi, cu treburi sau fără, de vânătoare, cu covrigi in coadă, la masă sau la joacă alături de copii. Vom spune 20 de mici poveşti  cu rimă şi ritm, cu ajutorul tot atâtor cuburi, mai mici sau mai mari, pe potriva căţeilor, după care vom modela propriii noştri Grivei, din plastilină colorată şi din lut alb. Părinţii vor da o mână ajutor copiilor, devenind parteneri de joacă. Nu în ultimul rând, vom admira fotografii frumoase infăţişând căţei de toate speciile, in relaţia lor cu noi, oamenii, dar in special cu copiii, cei mai buni prieteni de joacă ai căţeilor. Este primul nostru atelier de poveşti in versuri pentru copiii de 3-5 ani şi o şansă minunată de a face cunoştinţă cu o mare poetă a literaturii române, Constanţa Buzea, care a dedicat copiilor, intr-o apariţie recent reeditată, la Editura ASCR,  6 volume de versuri, superb ilustrate de Maria Brudaşcă, pentru copii de 2,3, 4, 5, 6 ani, numite chiar aşa: Cărticică de 2 ani/ Cărticică de 3 ani/ Cărticică de 4 ani/ Cărticică de 5 ani/ Cărticică de 6 ani, din care am selectat poeziile atelierului nostru din 14 octombrie”.

20 MICI BUCĂTARI, care va avea loc la Casa Mărgărit (str Mărgăritarelor nr 7, intersecţie cu str Vasilie Lacăr, capătul spre Ştefan cel Mare, se află la 10 minute de mers pe jos de la staţia de metrou Stefan cel Mare), in duminicile de 21 şi 28 octombrie, ora 10.30. (detalii aici http://artelierd.wordpress.com/)

CUFĂRUL CU POVEŞTI, 27 octombrie, ora 11, are loc atelierul de lectură şi teatru pentru copii de 6-10 ani, Librăria Bastilia.

 

* Sunt în pregătire: un spectacol de teatru pentru copii de 18 luni-2 ani şi un atelier de arhitectură şi poveşti tematice, MICII ARHITECŢI, pentru copii de 4-6 ani. Toate acestea le-am aflat din comunicarea Danielei Mişcov, ambasador Food Revolution România, Artelier D, Proiecte pentru copii – artelierdproiecte2012@gmail.com, artelierd@yahoo.com, T+40724554199

Facebook Artelier-D-Proiecte-pentru-copii//Food Revolution Romania; www.wix.com/artelierd/proiectecopii; blog artelierd.wordpress.com/

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!