X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Atentie la actualizarea datelor de firmă ING! Va cer bani pentru certificat constatator NOU!

de Oana Grecea

Lunile trecute am primit și eu, ca orice client ING o scrisorică cu o OBLIGAȚIE de actualizare a datelor ING pentru firmă, cu mențiunea că în caz de neprezentare îmi vor fi blocate conturile, nu voi mai putea folosi cardul etc. Am și sunat la call-center să actualizez mai repede datele să nu mă trezesc cu activitatea pe firmă paralizată.

Mi-au spus ce nu vroiam să aud, cum că trebuie să mă prezint personal și cu toate datele/actele firmei în original, într-un interval de… că este timp, să nu-mi fac griji, dar că e OBLIGATORIU să ajung. Zis și făcut. Mă duc vineri mai devreme că doar programul băncii nu este făcut să te aștepte să ieși tu de la serviciu, stau la ditamai coada la filiala de care aparțin (musai la aia!), în 13 Septembrie, și-mi vine rândul…

Aflu că totul ok mai puțin certificatul constator care nu este valabil! Cum zic? Citesc pe el și scrie că este valabil până la schimbarea condițiilor. Nu se schimbase nimic, îmi zic în gând. Sun contabila, sun jurista, întreb poate sunt eu defazată… cică nu, ăla nu expiră și este valabil! 

”Păi da” îmi spune funcționara ING, dar banca cere să fie actualizat în ultimele 30 de zile. Aha, deci BANCA! Ok zic, și ce este de făcut, deși simțeam cum mi se urcă sângele în cap numai la gândul că trebuie să mai fac un drum la bancă, altă coadă, alt timp pierdut. ”Vă putem ajuta noi, facem o interogare acum la Registrul Comerțului și primiți și dumneavoastră o copie. Vă costă 40 de lei! Sunteți de-acord?”. – Nu, zic în primă instanță. Nu sunt deloc, cum să-mi luați bani pentru ceva ce nu expiră doar pentru că voi îl vreți mai actual? Merge frumos funcționara la un șef din filială, întreabă, zice că nu se poate altfel. Sună și în call center, îmi dă pe cineva la telefon și-mi spune același lucru: trebuie actualizat, fără el nu vă actualizăm datele, cum ar veni, ați cam făcut drumul degeaba!

Mă decid să plătesc pentru că țineam lumea în loc și oricum dacă mă duceam personal la Registrul Comerțului tot mă costa (poate mai puțin), dar timpul și banii de drum până acolo tot înseamnă ceva. 

Am plecat însă acasă și am scris o recenzie pe Facebook ING, unde mi s-a răspuns că pentru a fi ajutată trebuie să vorbim în privat. Am făcut și o reclamație scrisă la ING și azi am primit deja un răspuns. Nimic de zic, viteza de reacție/răspuns, jos pălăria. Că-mi înțeleg supărarea ziceau ei, că îmi pot opri retragerea celor 40 de lei, dar că această condiție este stipulată în scris. Așa și? Ea nu mai rămâne o cerere ilegală? Abuzivă? Să ceri o actualizare la ceva le este în fapt actual? Valabil? 

Asta m-a enervat și mai tare, și deși ar fi trebuit să mă mulțumesc cu faptul că mie mi s-a rezolvat (sau rezolvă) problema, tot nu pot să mă opresc din a semnala o ILEGALITATE! 

Așa că atenție, ING e pusă pe luat bani de la clienți și nu mai știu cum. Astăzi o interogare inventată de ei, mâine un alt comision că există pe piață, poimâine alți bani că le pronunți numele!

Să vă duceți pregătiți, ori cu certificatul constatator actualizat în ultimele 30 de zile, ori cu 40 de lei cu care să acoperiți interogarea.

 

 

2 Comments

 • avatar

  Eu am alta problema. Nu am avut cum sa ajung in timpul dat de ei, pentru ca aveam actele la modificat și cum la stat trebuie sa aștepți…mi-au blocat contul, le-am zis sa nu îl blocheze ca trebuie sa iasă actele și vin cu ele, nu i-a interesat.
  Au ieșit actele, am făcut actualizarea și mi-au spus ca va dura 2-3 zile lucrătoare ca sa se facă actualizarea. Ok
  Bun
  Numai ca au trecut 2 săptămâni si mie încă nu mi-au deblocat contul.

 • avatar

  Buna ziua, suntem in acceasi situatie, s-a rezolvat ceva in privinta certificatului constatator?

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!