X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 21, 2012 - Bucatareala    No Comments

Banalul Chec (varianta mea)

Nu este cu nimic mai special decat celelalte, dar iese gustos si aveti si imagini (uneori ajuta sa vezi etapele, pentru mai multa siguranta).

 

Ingrediente:

– 8 ouă

– 2 căni de zahăr

– 2 căni de făină

– 8 linguri cu ulei

– 8 linguri cu apă

Mod de preparare:

– Peste cele 2 căni cu zahăr se toarnă apa şi se face un sirop. Zaharul se topeste cel mai bine pe foc, deci optional puteti face acest sirop sub flacara. Albuşurile se bat până devin tari.

– Se toarnă treptat siropul (peste albusuri), se adaugă gălbenuşurile, apoi uleiul, bătând întruna.

– Se scoate telul şi se adaugă făina.

Asa (ca in poza) trebuie sa arate compozitia la final, inainte de cacao si nuca.

Daca doriti sa fie in doua culori puteti turna doar o parte din compozitie in tava, iar peste cealalta parte (mai putin de jumatate din compozitie) puneti cacao pana cand se inchide la culoare. Tot in aceasta compozitie eu am adaugat si o cana de nuca. Puteti inlocui nuca cu stafide, rahat sau orice doriti.

Dupa ce s-au copt, i-am pudrat cu zaharul vanilat si rezultatul a fost acesta:

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!