X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

BioRomania

 

by Oana Grecea

România își crește considerabil suprafața cultivată bio și numărul de producători de profil de la an la an. Și vânzările de astfel de produse sunt în creștere, dar consumăm de trei ori mai puține produse bio decât media europeană. 

Aceasta este o analiză economică pe care am făcut-o anul trecut pentru revista Biz. În magazinele de retail unde ne facem cumpărăturile, vânzările produselor Bio au crescut cu circa 20% în fiecare an. Personal, consider Bio/Eco tot ce e produs în casă sau la țară, nu neapărat tot ce are certificări peste certificări și ajung să fie atât de scumpe că nu ți le poți permite. Sănătos este oricum mai scump decât în mod obișnuit. Dacă ar fi să mă gândesc la ce consum eco în prezent ar fi Mierea Săbăduș, cu care îmi îndulcesc ceaiurile, limonada (și nu mai consum altfel de sucuri), prăjiturile, clătitele și chiar cafeaua. Uneori mai primesc ouă de țară de la diverși prieteni sau cunoscuți, folosesc gem de casă și suc de roșii făcut de rude/cunoștințe, zacuscă de casă. Poate mai sunt câteva produse dar nu-mi vin acum în minte.

Vă las  să citiți însă cât de greu este să ajungi să vinzi Bio și de ce România este departe de consumul european. Pe următoarele două pagini din pdf puteți citi cum se raportează românii la ideea de produs sănătos, cât de mult cântărește atributul “sănătos”  în alegerea produselor de larg consum, o analiză făcută de Adina Nica, Consultant Strategie The Network și Fondator Open I Research.

bio romania_resize

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!