X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Bradul copilariei

 

În copilăria mea nu concepeam Crăciun fără brad mare, natural, trimis de pe meleaguri moldave de către o rudă a tatei. Cred că niciodată nu așteptam cu atâta nerăbdare să ridic un colet mare, mare de la Poștă. Toleram și cozile la coletărie și greutatea lui răsfrântă asupra alor mei care erau baza în toată această operațiune.

Momentul când era desfăcut și mirosea a pădure nu are cum să-mi iasă din cap. A rămas impregnat și mi-l voi aminti mereu. Când m-am măritat și am mers la casa mea am continuat o vreme tradiția și am căutat de nebună bradul ideal. Ba nu era prea înalt, ba nu era prea des (așa cum îmi aminteam de cel din copilărie), ba a devenit… prea scump. Astfel încât, de vreo doi ani, am trecut la bradul artificial. Care are și el avantajele lui: îl poți instala de când vrei tu (anul ăsta fix de 1 decembrie noi am făcut bradul), nu se ofilește, își amortizează investiția rapid, dacă îl cumperi mare îl ai mare an de an și, ce-i mai important, te scutește de alergătura din preajma sărbătorilor, de specula din această perioadă.

Nu m-am gândit însă la amintirile pe care le va avea, la rândul ei, fata mea. Când am făcut trecerea de la natural la artificial, era prea mică pentru a ști ce-a pierdut. Nu sunt sigură că nu-mi va reproșa, vreodată, această lipsă de tact de care am dat dovadă poate mai mult din comoditate decât din convingere. Că doar cui nu-i place să miroasă a brad în casă?

Cu nostalgia unui brad frumos în suflet, m-am gândit să adun cele mai frumoase imagini cu brazi, mai mici sau mai mari, împodobiți sau doar detalii din ei.

Pentru că este ultimul post mai personal înainte de Crăciun, vă urez să vă lase Moșul sub brad cele mai frumoase daruri: sănătate, bunăstare, putere de muncă, bucurie în suflet, iubire și un pic de bunătate în toate!

Vă las să admirați mai jos brazii care-și merită casa în care se găsesc.

Daca nu l-ati facut pana acum, e clar, se apropie si momentul asta. Am cules in ultima luna multe imagini cu brazi frumosi, pe care sa-i admirati si sa incercati sa-i decorati fiecare in casa voastra. Sau macar sa va “clatiti” ochii.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!