X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 18, 2012 - Bucatareala    No Comments

Briose pe placul copiilor

 

Un dulce nu foarte dulce, ceva mic și ușor de mâncat de către cei mici, așa sunt brioșele astea pe care vi le propun ca desert. Dacă stau acoperite rezistă și mai multe zile, iar cantitatea care iese din ingredientele de mai jos este de trei tăvi. Brioșele astea mici și delicate au fost făcute de sora mea Mihaela, dar am gustat și eu din ele pentru a vă putea povesti dacă sunt bune sau nu. Am pus-o să facă și poze, pentru a mă crede pe cuvânt că sunt precum zic.

Pentru a vă apuca, pe lângă ingrediente, vă trebuie însă și forme de brioșe, și practic acestea vor da dimensiunea prăjiturii. Mihaela a avut unele mai mici, din silicon, cumpărate din Auchan, la prețul de 4 lei 6 bucăți.

Ce vă trebuie:

•        250 gr unt

•        250 gr făină

•        200 gr zahăr

•        3 ouă

•        1/2 plic praf decopt Dr.Oetker

•        zahăr vanilat Dr. Oetker ; coajă de lămâie; un praf de sare

Mod de preparare:

Untul moale se amestecă cu zahărul până când se topește zahărul. Se adaugă pe rând cele trei ouă, având grijă ca fiecare să fie încorporat în momentul în care îl adăugăm pe următorul. Punem făina, praful de copt și aromele până iese o compoziție nici moale nici tare, care se ia cu o linguriță. Puneți în fiecare formă de brioșă câte o lingură de compoziție, apoi adăugați afine/ dulceață sau fulgi de migdale, așa cum a făcut sora mea mai mare. Pentru cei care aleg să pună gem, dulceață, este nevoie de încă puțină cocă deasupra. Pentru varianta cu migdale, nu mai este nevoie, după cum se vede din poze.

Se pun în cuptorul preîncălzit pentru 25 de minute. Le pudrați sau nu după gust. Dacă le faceți special pentru copil mai bine nu mai puneți zahăr pudră, pentru a nu fi excesiv de dulci.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!