X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

BritAcademy, gradinita in stil britanic in Domnesti

 

Descopăr lucruri frumoase și proiecte deosebite și în Domnești (județul Ilfov), lucru care mă încântă peste măsură. Știți cum e, entuziasmul te face să povestești mai departe și astăzi vreau să vă povestesc despre un proiect inspirat și acreditat la standarde britanice, BritAcademy, grădinița și after school-ul pentru toți copiii care vor să stăpânească la perfecție engleza dar să se și joace în siguranță.

Grădinița BritAcademy a fost afiliată la rețeaua COBIS (The Council of British International Schools), înființată acum 30 de ani (include astăzi peste 300 de organizații membre din peste 60 de țări). Scopul rețelei este acela de a susține dezvoltarea instituțiilor educaționale care urmează curriculum-ul britanic în întreaga lume.

Am vizitat-o și o sa vă arăt și câteva poze, dar în curând va exista Ziua porților deschise și părinții sunt invitați să descopere ce oferă sistemul educațional britanic și cum arată grădiniță și ce activități se fac la after-schoolul BritAcademy.

banner_BRITAcademy_Bucuresti_200x120

Trebuie să știți că grădinițele afiliate rețelei COBIS sunt acreditate de sistemele de inspecție britanice și respectă standardele de calitate în educația timpurie, includerea grădiniței BritAcademy în rândul acestora reprezentând o garanție a unui model educațional coerent, care pune accent pe siguranța fizică și emoțională a copiilor, precum și pe dezvoltarea gândirii critice, a abilităților motrice și a limbajului.

În plus, Grădinița BritAcademy este a doua grădiniță acceptată de rețeaua COBIS din țară și singura afacere socială acreditată de sistemul britanic de învățământ, deschisă în România cu fonduri europene.

Grădinița BritAcademy aplică principiile Early Years Foundation Stage, care stau la baza curriculum-ului britanic, respectă un standard de calitate în educație, iar personalul este atent selectat și monitorizat. Sistemul educațional britanic propune activități hands-on, învățarea prin experimentare, activitati practice și de explorare. Grădinița BritAcademy urmărește, asemenea grădinițelor afiliate retelei COBIS, educarea copiilor prin echilibru emoțional, cu o reziliență crescută și cu abilități bune de comunicare.

Dezvoltarea copiilor în primii ani de viață este crucială. Practic, acesta este momentul critic în care se pun bazele unei percepții pozitive sau negative asupra lumii, a încrederii în oameni, a stimei de sine, a respectului față de ceilalți. Un copil trebuie stimulat prin activități specifice în toate aceste arii, pentru ca imaginea lui despre sine să fie una pozitivă și să găsească în adult un model de la care să vrea să învețe, față de care să-și exprime curiozitatea. Grădinița trebuie să fie un spațiu al acceptării necondiționate, al creativității și al încurajării pentru depășirea obstacolelor, nu un mediu în care copilul trebuie să se supună unor reguli prestabilite și care nu rezonează cu nevoile naturale de creștere și dezvoltare”, este de părere Ramona Glodeanu, expert educațional în cadrul proiectului.

Modul de predare în Grădinița BritAcademy, precum și modul de relaționare diferă de sistemele clasice de învățământ – nu există grupe de vârstă, predarea se face exclusiv în limba engleză, copilul învață materii pentru care are înclinații native și este evaluat constant de un key worker. Grupele de vârstă au fost înlocuite cu grupe pe abilități și centre de interes. Spre exemplu, dacă doi copii de vârste apropiate au aceleași cunoștințe pentru o anume materie, li se va propune să lucreze împreună.

Legătura dintre copil, părinte și grădiniță este realizată de key worker – un educator din grupa în care copilul este înscris. Acesta ajută copilul să  se adapteze   mediului cât mai repede și realizează un raport lunar în care evidențiază cele mai importante momente petrecute de copil în grădiniță, progresele înregistrate de către acesta sau aspectele dificile ce au nevoie de atenția părinților. De asemenea, key worker-ul ține legătura direct cu părinții în cazuri de urgență medicală.

Cele patru grădinițe BritAcademy deschise în București (zona Iancului-Obor), comunele: Roșu (Ilfov), Domnești (Ilfov) și Geamăna (Argeș) au fost înființate de “ Asociația Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor” (ALIAT) care a intrat pe piața educațională autohtonă cu două modele educaționale inovative, deschide în cadrul proiectului “Structuri de Economie Socială–Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013: 4 grădinițe/afterschool cu predare exclusiv în limba engleză și 1 centru de limbi străine.

În proiectul nostru, inovația şi educația au facut casă bună cu economia socială. În cadrul celor cinci afaceri sociale am creat 35 de noi locuri de muncă, iar 32 dintre angajați sunt persoane aparținând unor categorii mai puțin favorizate. Am venit în intampinarea lor cu instrumente şi modalități de acțiune în aşa fel încât puterea de decizie şi de acțiune să fie mereu în mâinile lor. Au beneficiat gratuit de consiliere psihologică, de sesiuni de consiliere şi orientare profesională, de cursuri de formare în vânzări şi comunicare în afaceri, cursuri de limba engleză. Este important să rămânem  cu toții deschişi la iniţiativa de angajare şi de integrare a acestor oameni care au făcut un efort remarcabil să se formeze şi să îşi dea  o nouă şansă  la o viață demnă. Ṣi ei  merită încrederea noastră, a tuturor ”, a declarat Bogdan Glodeanu, managerul de proiect.

Despre proiect:

Proiectul “Structuri de Economie Socială–Oportunități pentru Persoanele Aflate în Dificultate” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţei 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”.

Proiectul este implementat din septembrie 2014 în regiunea Bucureşti-Ilfov și Sud-Muntenia şi a urmărit dezvoltarea a cinci structuri de economie sociala în vederea promovării economiei sociale în rândul grupurilor vulnerabile (persoane de etnie romă, victime ale violenței în familie).

Lucruri utile:

BritAcademy Domnesti, Facebook

BritAcademy Domnesti – site

Galerie foto gradinita Domnesti, BritAcademy:

DSC_0079_resize

DSC_0083_resize

DSC_0089_resize

DSC_0098_resize

DSC_0105_resize

DSC_0110_resize

DSC_0112_resize

DSC_0125_resize

DSC_0127_resize

DSC_0153_resize

DSC_0167_resize

 

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!