X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 24, 2012 - Bucatareala    No Comments

Budinca cu branza (dulce si sarata), la cuptor

Ceva rapid, pentru atunci cand branza telemea nu este atat de buna incat s-o consumati goala. Este un fel de desert (de casa) nu foarte dulce.

Ingrediente:

o punga de paste/melcisori sau ce forma doriti

250 grame branza telemea

250 grame branza de vaci

4 oua

250 grame zahar tos, 2 pliculete zahar vanilat

unt (se foloseste maxim jumatate de pachet)

250 grame pesmet

putin rom

Am pus pastele la fiert, le-am clatit si le-am scurs. Apoi am amestecat bine branza telemea rasa cu branza de vaci, ouale, zaharul. Pentru omogenizare, am preferat mixerul.

  

In oala am pus cateva cubulete de unt si pezmet, apoi un strat de macaroane, apoi branza, si din nou paste, putin unt si pezmet. Le-am dat la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade C si le-am lasat la racit. Dupa ce le bagati in frigider sa cam intaresc, dar odata incalzite (40 de secunde la cuptorul cu microunde) isi recapata consistenta usor moale.

Dupa cuptor, aratau cam asa:

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!