X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul, de Robin Sharma

– O fabulă spirituală despre împlinirea visurilor şi a destinului propriu –

 O carte motivaţională, pe care ar trebui să o citim şi recitim, până ne intră în reflex şi căpătăm încredere în forţele proprii. După cum am mai spus, când citesc astfel de cărţi, simt că totul este posibil.

Sublinierile mele din carte:

„Adevărata generozitate faţă de viitor constă în a da totul prezentului”. (Albert Camus)

„Când am încetat să mai pierd atât de mult timp vânând marile plăceri ale vieţii, am început să mă bucur de cele mici”.

„Totul se întâmplă cu un rost. Eşecul este esenţial pentru dezvoltarea personală”.

„Când eşti inspirat de un scop măreţ, de un proiect extraordinar, toate gândurile tale îşi depăşesc limitele: mintea transcede limitările, conştiinţa se dezvoltă în toate direcţiile şi te regăseşti într-o lume nouă şi minunată. Forţe, facultăţi şi talente adormite sunt trezite la viaţă şi te descoperi ca fiind o persoană mult mai grandioasă decât ai visat vreodată”.

„Stabilirea obiectivelor pentru ceea ce ne dorim este esenţială pentru atingerea lor”.

„Viaţa îţi dă destul de mult din ceea ce-i ceri”.

„Concentrează-ţi fiecare strop de energie mentală asupra autodescoperirii”.

Spune tuturor celor pe  care îi cunoşti că vei slăbi sau că vei scrie acel roman sau orice alt scop ţi-ai propus.

„Există trei oglinzi care formează reflexia unei persoane: prima este cum te văd alţii, a doua este cum te vezi tu şi a treia reflectă adevărul”.

Într-un caiet pe care-l poţi numi Cartea Visurilor, poţi avea secţiuni pentru scopurile legate de fitnesul fizic, scopuri financiare, scopuri de dezvoltare personală, scopuri relaţionale şi sociale şi, cele mai importante, scopuri spirituale.

Când adopţi un obicei nou – omul trebuie să îndeplinească noua activitate timp de 21 de zile la rând. Instalarea este completă în aproximativ 21 de zile, timpul necesar pentru a crea o nouă cale neuronală. respectându-ţi scopul timp de 21 de zile şi realizând noua activitate la aceeaşi oră, în fiecare zi, o vei insera în rutina ta.

„Singurele limite ale vieţii tale sunt cele pe care ţi le stabileşti singur”.

„Când elimini frica din minte începi să arăţi mai tânăr, iar sănătatea ta devine mai vibrantă”.

„A-ţi acorda timp pentru a-ţi împrospăta forţele este cel mai important lucru pe care îl poţi face.”

O oră pe zi aspirând către tine însuţi îţi va conferi cu siguranţă rezultate dramatice în treizeci de zile. Instalarea completă a unui obicei nou durează cam o lună. Cheia este să le practici în fiecare zi dacă vrei să continui să obţii rezultate.

Tăcerea interioară aduce cu ea nenumărate beneficii, inclusiv un sentiment profund de bunăstare, pace interioară şi energie nelimitată.

Perioada de zece minute înainte de a adormi şi cea de zece minute după ce te-ai trezit îţi influenţează profund mintea subconştientă. În aceste intervale ar trebui să programezi în mintea ta doar gândurile cele mai inspiratoare şi mai senine.

Râsul este medicamentul sufletului.

Când te simţi obosit sau ciudat, ascultă puţină muzică.

Când am nevoie să mă simt motivat, repet „Sunt inspirat, disciplinat şi energizat” cu voce tare, de două sau trei sute de ori. Sau: „Sunt puternic, capabil şi calm”.

Eşti ceea ce gândeşti întreaga zi. Eşti ceea ce-ţi spui întreaga zi.

Principii aliniate cu acţiuni: studiu, compasiune, umilinţă, răbdare, onestitate şi curaj.

Singurul lucru care se interpune între oameni şi visele lor este teama de eşec.

Universul îi ajută pe cei curajoşi.

Autodisciplina îţi va oferi rezervele mentale necesare pentru a persevera când viaţa te pune în faţa unei cotituri.

Puterea voinţei îţi permite să te trezeşti la cinci dimineaţa pentru a-ţi cultiva mintea prin meditaţie sau să-ţi hrăneşti spiritul printr-o plimbare.

În fiecare zi, în timp ce mergi spre serviciu, repetă câteva cuvinte simple. Iată o mantră pe care îţi sugerez să o repeţi de cel puţin treizeci de ori pe zi: „Sunt mai mult decât par. Toată tăria şi puterea lumii se află în interiorul meu”.

Chiar şi antrenamentul de a te trezi cu o oră mai devreme şi păstrarea acestui obicei minunat îţi vor amplifica încrederea în sine, inspirându-te să atingi culmi şi mai înalte.

Zicală: dacă tinerii ar şti şi bătrânii ar putea!

Stăpânirea timpului înseamnă stăpânirea vieţii.

Nu uita niciodată că timpul petrecut înfrumuseţându-ţi orele libere nu se pierde niciodată. Te va face extrem de eficient în timpul orelor de muncă.

80% dintre rezultatele pe care le atingi în viaţă provin doar din 20% dintre activităţile care îţi ocupă timpul.

Trăieşte copilăria copiilor tăi.

Cel mai minunat dar pe care-l poţi da vreodată copiilor tăi este dragostea ta. Arată-le că sunt mult mai importanţi pentru tine decât recompensele trecătoare ale carierei tale profesionale. Destul de curând vor pleca construindu-şi propriile vieţi şi familii. Atunci va fi prea târziu, timpul va fi trecut.

Lumea e plină de milionari nefericiţi.

Obiceiurile pozitive vor genera rezultate, iar rezultatele te vor orienta către o schimbare personală.

“Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul” este cartea de succes a lui Robin Sharma, o carte vândută în milioane de copii în întreaga lume. Astfel, publicaţia este clasată pe locul cinci în istoria celor mai bine vândute cărţi din Israel, iar în India, timp de doi ani de zile, s-a clasat în top 10 al celor mai bine vândute cărţi.

Sumarul cartii :

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul este povestea lui Julian Mantle, un avocat stralucit care, din cauza stilului de viata dezechilibrat, ajunge la un pas de moarte suferind un atac de cord intr-o sala de tribunal aglomerata.

Colapsul fizic ii genereaza o criza spirituala obligandu-l sa-si infrunte conditia si sa caute raspunsuri la cele mai importante intrebari ale vietii. Sperand sa-si gaseasca fericirea si implinirea, el porneste intr-o odisee extraordinara a unei culturi vechi in care descopera un remarcabil sistem de eliberare a potentialului mintii, trupului si sufletului si invata sa traiasca cu si mai mare pasiune, cu un tel mai bine conturat si intr-o pace deplina.

Îmbinând în mod stralucit intelepciunea spirituala atemporala a Estului cu principiile de succes extrem de agere ale Vestului, aceasta poveste insufletitoare arată pas cu pas calea ca sa puteti trai cu mai mult curaj si echilibru, in mai multa abundenta si bucurie.

Oricui ii place o fabula reusita, si aceasta este, cu siguranta, una dintre ele. Protagonistul este Julian Mantle, avocat de mare succes cu un program innebunitor si un set rusinos de prioritati spirituale. Desigur, a fost nevoie de o criza (un atac de cord) pentru a-l face pe Mantle sa ia o pauza. Si pauza a facut – vanzandu-si brusc toate bunurile mult-iubite pentru a calatori prin India in cautarea unei existente care sa aiba un sens. Invatatorii, guru, din Himalaya intalniti in drum dau sfaturi simple, cum ar fi acesta: „Ceea ce ti se asterne in fata si ceea ce se afla in urma ta nu inseamna nimic pe langa ceea ce se afla inlauntrul tau”. Totusi, iti vine usor sa treci peste simplitatea istorisirii fiindca fiecare sambure de intelepciune este adaptat in asa fel incat sa se adreseze persistentelor stari de neliniste interioara ale intelectualului occidental.

Cartea este un bestseller international si este citata ca referinta de toti autorii din domeniul dezvoltarii personale.

„O poveste captivanta care te educa si te incanta deopotriva.”, Paulo Coehlo

„Pur si simplu senzationala. Aceasta carte iti va binecuvanta viata.”, Mark Victor Hansen, co-autor al cartii Supa de pui pentru suflet

„Robin Sharma are un mesaj important pentru noi toti – unul care ne poate schimba viata.”, Scott DeGarmo, fost editor al revistei Success Magazine

Paginile acestei carti contin invataturi intelepte si lectii practice despre:  cum sa iti descoperi misiunea in aceasta viata si sa-ti urmezi chemarea; cum sa dezvolti o gandire armonioasa si sanatoasa; cum sa te auto-disciplinezi si sa actionezi plin de incredere si curaj; cum sa inveti sa apreciezi timpul ca pe cea mai valoroasa comoara a ta, cum sa iti consolidezi relatiile cu cei dragi si sa traiesti plenar fiecare clipa alaturi de ei.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!