X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Campanii video (2014) care m-au impresionat

de Oana Grecea

Nu mă uit la televizor, dar aceste reclame mi-au atras atenția în postări, articole sau share-uri și m-au impresionat încă de la prima vedere. Ori prin poveste, ori prin mesaj, ori prin calitatea videoului. Unele reclame sunt făcute cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2014, altele sunt din timpul anului, însă toate au ceva în comun, chiar dacă își vând o imagine și fac referire la un brand: spun o poveste. Niciuna din companii nu face reclamă agresivă propriului brand, așa cum vedem adesea la detergenți sau jucării pentru copii.

Poate că există o mulțime de alte reclame care merită semnalate, poate că criteriile publicitarilor pentru o ”reclamă” bună sunt altele, articolul de față de nu este decât o opinie personală a ceea ce am văzut eu și mi-a plăcut și am crezut că merită ”dat” mai departe, ca exemplu pentru companiile (uneori) cu bugete mari dar care pot face și lucruri de bun simț.

Spre exemplu. o echipă de creație care lucrează pentru Ikea Spania a avut o idee strălucită de a aduna 10 familii cu copii și de-i pune pe cei mici să scrie întâi o scrisoare Moșului și apoi părinților. Reclama intitulată ”Cealaltă scrisoare” relevă faptul că copiii își doresc cel mai mult să petreacă timp cu părinții lor, mai mult chiar decât își doresc cadouri palpabile.

”Cealalta scrisoare”, by Ikea

Tot în sprijinul Crăciunului a fost creată și reclama Dolce & Gabana, difuzată pe canale de socializare precum Facebook

 

Harrods, celebrul lanț de magazine fondat la Londra a început să difuzeze încă de la începutului lunii noiembrie povestea șoricelului Peter Pumpernickel și a prietenilor săi, care ajung la magazin să-l ajute pe Moș Crăciun să-l pregătească pentru Sărbătorile de iarnă. Am vizionat și un make-ing off în care am văzut că o întreagă echipă a lucrat la realizarea acestor personaje și la filmarea scenetei. Mai jos aveți însă povestea…

 

O idee interesantă a avut și realizatoarea mini-filmulețului intitulat First Kiss (primul sărut), în care a pus împreună oameni care nu s-au văzut niciodată să se sărute. Emoțiile umane au fost duse la extrem și videoul a răscolit în privitori alte emoții, amintiri. Chiar dacă a fost fascinant și contrastant în același timp, video de reclama pentru o mică companie de îmbrăcăminte a devenit viral încă din prima zi de difuzare. Realizatoarea scurt-metrajului în alb-negru, Tatia Pilieva a declarat că nu-și poate da seama dacă a avut cea mai bună idee ori cea mai proastă idee.

 Firs kiss

 

DOLCE & GABBANA ADVERTISING CAMPAIGN

Campania video Primăvară Vară 2015 a casei de modă Dolce&Gabbana o are ca protagonistă pe Bianca Balti și pe bunica sa, dar și toreadori și dansatori de flamenco reali. Videoul pe ritmuri de flamenco este o întoarcere la origini a brandului și marchează cea de-a 30-a aniversare a casei de modă Dolce&Gabbana.

 

“The Gentelemen’s Wagner” – o reclamă poveste de 6 minute, la whisky și la o companie de yahturi (mai multe puteți citi aici) a fost cea care, de departe m-a impresionat cel mai mult în 2014, chiar dacă este ca un film de scurt-metraj.

Dacă v-au plăcut și alte reclame demne de luat în seamă, lăsați-mi un comment sau un mesaj privat la adresa oanagrecea@gmail.com.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!