X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 22, 2013 - Familiale, Ganduri    No Comments

Cand viata bate filmul

 

by Oana Grecea

Mă întreb adesea, când citesc sau urmăresc un film, dacă poveștile spuse au echivalent în realitate, sau dacă s-a pornit doar de la realitatea unei idei și restul este ficțiune.

Pentru că, nu știu de ce, le apreciez mai mult pe cele despre care știu că undeva în lumea asta mare acele lucruri s-au întâmplat. Mai ales când este vorba despre ceva romantic, drăgut, cu happy-end cum s-ar spune. Sau chiar dacă nu se termină bine.

Mie îmi fac bine poveștile bune, siropoase, chiar cele care au început prost și s-au terminat bine, pentru că-mi dau mereu speranță într-o viață mai bună.

Pe vremuri, cândva, oamenii se căsătoreau până ”ce moartea ne va despărți” și credeau în aceste vorbe. Acum, ele sunt doar vorbe și prea puțini mai cred în ele, iar eu mă încadrez în această din urmă categorie. Nu aș putea să spun de ce. Dar mă emoționează cei care se mai țin de mână la bătrânețe, cei care se pupă prin parcuri chiar dacă sunt la vârsta a doua, cei care își sprijină nevasta chiar dacă și ei sunt în baston.

Mai sunt și tineri care fac gesturi romantice, neașteptate, dincolo de intenția ascunsă de a ajunge în patul celuilalt. ”Dacă ești iubit profund de cineva, asta îți dă putere. Dacă iubești pe cineva, capeți curaj”, spune Lao Tzu, explicându-mi oarecum unele gesturi.

În timp ce scriam acest post a circulat pe facebook un filmuleț cu o cerere în căsătorie foarte originală, a unui tânăr probabil din America, care a implicat în gestul lui peste 60 de prieteni și membri ai familiei. Cu toate că nu este un film calitativ el cred că a devenit viral deși vizionarea lui durează circa 5 minute (și se spune că atenția la astfel de filmulețe nu poate fi captată mai mult de 3 minute). Îl inserez mai jos pentru cei care nu l-au ”prins” pe rețelele sociale.

E bine de știut însă că “În ecuația fericirii, 50% e reprezentat de informația genetică. 40% însă ține de ceea ce facem noi pentru a fi mai fericiți”.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!