X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Cartile primaverii, de la edituri adunate

 

by Oana Grecea

Pentru că tot am privilegiul de a fi la curent cu ceea ce au în lucru sau tipărire marile edituri din România, m-am gândit că nu ar strica să vă informez și pe voi, poate urmăriți/așteptați un anumit titlu sau un autor preferat. Știu doar că lumea citește, o văd în autobuze și metrou (și majoritatea sunt tineri), am văzut interes la evenimentul Humanitas de anunțare a acestor noutăți și văd în social media, cum oamenii încearcă să inspire și povestesc (dau share) la câte o carte care le place.

Grupul editorial Humanitas continuă să publice și să promoveze autori români iar lista sa de serii de autor este impresionantă. Astfel, nu lipsesc din calendarul editorial viitor noi volume ale autorilor consacrați deja în portofoliul lor: Neagu Djuvara – căruia i se publică prima ediție ilustrată a lucrării de doctorat ”Civilizații și tipare istorice. Un studiu comparat al civilizațiilor”; Lucian Boia – va apărea volumul “Primul război mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări”; Horia-Roman Patapievici va beneficia de lansarea celei de-a doua ediţii a volumului “De ce nu avem o piaţă a ideilor? Despre idei şi blocaje”, publicat cu prilejul ediţiei aniversare a întâlnirilor “Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici”; Andrei Pleșu – va avea parte de o ediție de colecție, cu 25 de povestiri noi, a volumului ”Despre frumusețea uitată a vieții”; Dan C. Mihăilescu va publica cartea ”Despre nerăbdarea de a fi răbdător” (interesant titlu!); Dan Alexe va publica un titlu nou “Miros de roşcată amară şi alte povestiri scandaloase”.

În ce privește colecția de autori străini (preferata mea), va apărea un nou titlu al lui Elisabeth Gilbert (cea care a scris ”Mănâncă, roagă-te, iubește!”, carte ecranizată cu succes): ”Amprenta tuturor lucrurilor”; Marios Vargas Losa va beneficia de traducerea cărții ”Sărbătoarea Țapului” iar Milan Kundera de tipărirea volumului ”Sărbătoarea insignifianției” (iată o altă ”Sărbătoare”).

Din multitudinea de tilturi anunțate ca noutăți ale anului 2014, pe mine personal mă interesează traducerea însemnărilor zilnice, timp de 40 de ani, ale Papei Ioan Paul al II-lea. Volumul publicat recent în Polonia, a fost deja controversat.

Humanitas Fiction vine și ea cu noi titluri, din care voi aminti doar, în seria de autor “Isabel Allende” – volumul “Dragoste” si o noua prezentare grafica pentru “Suma zilelor“; în seria de autor “Amoz Oz” va apărea volumul “Sumki“; în seria de autor “Ernesto Sabato” va apărea volumul “Abaddon exterminatorul”; în seria Paolo Coelho va apărea (în octombrie) ultimul său roman care va fi lansat în Brazilia în aprilie, “Adulter”.

 

Dacă e să pomenesc și despre noutățile altor edituri, mă voi raporta doar la informațiile primite una câte una despre anumite lansări, fără a ști întregul lor calendar editorial. De exemplu, de la Publica mă bucur de de volumul Scânteia, de Kristine Barnett (povestea unei mame care a crescut un geniu), de la editura Corint de cartea ”Amor la Paris” iar de la editura Epica (adresată adolescenților și tinerilor), de volumul Te astept, un bestseller New York Times, despre care am scris deja aici.

Vă invit să urmăriți lansările din Humanitas Cismigiu, pentru că acolo sunt evenimente ale mai multor edituri.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!