X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Castiga o invitatie in finala concursului George Enescu!

 

UPDATE:

Castigatorul concursului premiat cu o invitatie la Concursul International George Enescu este Mariana! Rompetrol – partenerul concursului – a mai oferit o invitatie pentru comentariile voastre frumoase, iar castigatoarea este Cristina! (veti primi mail in privat pentru a-mi comunica datele de contact)

Ți-e dor de un concert de muzică clasică? Vrei să câștigi o invitație dublă pentru 18 septembrie la concursul internațional ”George Enescu”? Lasă-ne un comentariu pe site (în perioada 2-5 septembrie) cu mențiunea de ce vrei să participi la un concert de vioară, sau spune-ne ce sentimente îți trezește muzica clasică ori ce instrument preferi. Invitația oferită de unul din partenerii concursului și festivalului George Enescu – respectiv Rompetrol – poate fi a ta dacă lași acest comentariu.

Ce vei asculta joi, 18.09, ora 19,00 – 22,30 la sala Mare a Ateneului Român?

Finala cu orchestră a Concursului Internațional « George Enescu » – Secțiunea Vioară, cu participarea extraordinară a Filarmonicii « George Enescu », Dirijor: DAISUKE SOGA.

Ediția a XIV-a a Concursului Internațional “George Enescu”, singura competiție de acest gen din România, recunoscută de forurile internaționale de specialitate, are loc în perioada 6 – 27 septembrie 2014 și se desfășoară la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. Concursul cuprinde patru secțiuni competiționale: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție.

Mai multe detalii poti citi pe http://www.festivalenescu.ro/

Câștigătorul va fi anunțat luni 8 septembrie, pentru a va putea face din timp programul pentru data de 18 septembrie.

 

8 Comments

 • avatar

  Draga Oana
  ador violoncelul in toate manifestarile lui din muzica clasica- atat solist cat si integrat in orchestra. Cred ca are cele mai interesante si duioase sonoritati.

 • avatar

  Draga Maria!

  Multumesc ca iubesti muzica clasica si ca ai avut amabilitatea sa lasi un comentariu. Ai sanse reale sa castigi… :))

 • avatar

  Vreau sa merg la concert pentru ca muzica transforma fiecare clipa in eternitate 🙂

 • avatar

  Mi-as dori foarte mult sa particip la finala de vioara deoarece muzica mi-a schimbat viata si cu siguranta o sa va face de fiecare data.

 • avatar

  Cred ca muzica clasica inregistrata nu poate inca transmite asa cum o face atunci cand esti acolo in sala. Ar fi un cadou frumos si primit cu drag.

 • avatar

  Iubesc vioara, ador concertele de vioara. Fetita mea de 3 ani a crescut pe acordurile lui Vivaldi si Ceaikovski. Sunt atata de calme, de linistitoare…inaltatoare!

 • avatar

  Prin muzica te inalti deasupra tuturor lucrurilor marunte care te impiedica sa vezi frumusetile lumii. Cu muzica alaturi esti mai bun, mai frumos si mai ingaduitor. Nimic nu se compara cu o vioara care suspina, cu pianul care isi striga durerea sau cu vioncelul care te invaluie cu acordurile sale calde….. Si toate aceste sunete se strecoara in suflet, te cuprind, te leagana si te alinta. Ii iubesc si ii admir pe cei care au fost aproape de divinitate si au deslusit una dintre caile spre sufletele celor care traiesc prin muzica.

 • avatar

  Pentru mine este o constanta lupta intre pian si clavecin. Nu cred ca ma voi putea decide vreodata.
  De ce clavecinul? Aduce la viata barocul pe care il ador.
  De ce pianul? Gnossienne, nr. 1.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!