X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Cateva sfaturi utile de ingrijire a florilor

 

Coșul de flori de ziua mea, comandat de sora mea de la www.123Flori.ro a venit însoțit de instrucțiuni de îngrijire, care mi s-au părut atât de ultile încât m-am gândit să vi le împărtășesc.

–         Este recomandată tăierea codițelor sub jetul de apă și menținerea lor sub acest jet timp de 10 minute. Apoi, este bine să le pulverizați cu apă și să le păstrați într-o cameră răcoroasă și bine aerisită.

–         Apa din vază este recomandat să fie la temperatura camerei, 20-22 de grade Celsius, asta datorită faptului că apa caldă este mai rapid absorbită de flori. Astfel crește concentrația de substanțe și se evită uscarea florilor.

–         Totodată apa nu trebuie să acopere mai mult de 10 cm din tija florilor, un nivel mai mare crescând și riscul de putrezire.

–         Alimentarea florilor din vaza cu apă proaspătă se face odată pe zi. Mai este indicat ca odată la 2-3 zile să se taie circa 2-3 cm din codițe.

–         Odată ce florile pe care le-ați primit au început să se ofilească există o soluție simplă de revitalizare. Cufundați aproximativ un minut, baza codițelor în apă fierbinte.

–         Deși este greu de crezut, votca și ginul ajută și ele la revitalizarea florilor. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați pentru 5 secunde codița florilor într-un pahar de votcă sau gin, apoi să le puneți în apă proaspătă.

–         Pentru a prelungi viața florilor puteți aplica următoarea soluție: un litru de apă, două linguri de suc de lămâie, o lingură de zahăr și o jumătate de aspirină. În cazul în care nu aveți aspirină puteți folosi o jumătate de linguriță decolorant de rufe. Soluția trebuie schimbată odată la 4-5 zile.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!