X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 4, 2013 - Ganduri    No Comments

Cateva vorbe si melodii despre Miriam Makeba

 

by Oana Grecea

Pe 4 martie Google o omagiază pe cântăreața sud-africană Miriam Makeba, despre care spre rușinea mea nu știam prea multe. Însă tot Google mi-a fost de mare ajutor să aflu. Am constatat că cea mai celebră melodie a sa – Pata Pata – o mai ascultasem, fără să știu cine o cântă.

Google Miriam Makeba_resize

Supranumită ”Mama Africa” Makeba a luptat împotriva apartheidului. Cântăreața s-a născut la 4 martie 1932 în Johannesburg şi şi-a petrecut primele şase luni din viaţă în închisoare, mama ei fiind condamnată pentru comercializarea unei beri făcute în casă. La 18 ani a născut singurul său copil, apoi s-a îmbolnăvit de cancer la sân şi a fost părăsită de soţ.

Exilată din țara sa, Miriam Makeba a cântat în toată lumea și a locuit cel mai mult în Guinea și Belgia. A scos 23 de albume şi a jucat sau a cântat în 15 filme, primind un Grammy pentru Cea mai bună înregistrare folk, în 1966.

Miriam Makeba_resize

Câteva melodii ale sale, pentru cine vrea s-o cunoască:

Mai jos sunt 10 minute despre viața ei, cu fundal sonor cu melodiile cântate de Makeba.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!