X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 29, 2016 - Bucatareala    1 Comment

Ce-ai vrea sa faci Inainte de a muri?

de Oana Grecea

Înainte de a muri aș vrea să fiu mulțumită de mine. Aș vrea să știu că am ajuns versiunea bună a gândurilor mele și că copilul meu se mândrește cu mine. Nu sunt pe moarte, dar am citit o carte (”Toate acele locuri minunate”) în care doi adolescenți sinucigași își puneau aceste întrebări existențiale. Tu, cel ce citești aceste rânduri, te-ai gândit ce ai vrea să faci înainte de a muri?

Cred că este o întrebare care necesită multă introspecție. Și cred că dacă te gândești mai bine și mai profund la momentul acela de trecere îți dai seama că Înainte de a muri nu-ți mai dorești ce ți-ai dorit toată viața: o casă, o mașină sau diverse lucruri prin casă. Îți dai seama că vrei să fii făcut lucruri sau să fi trăit momente.

De aceea, cu îngăduința ta cititorule voi continua să spun ce-aș mai vrea eu să fac Înainte de a muri, iar planurile mele pot fi pe termen lung, pentru că nu am de gând să mor curând.

Înainte de a muri aș vrea să mă pot relaxa două zile la rând fără să mă gândesc la treburile pe care le mai am de făcut, să fiu mereu o prietenă bună pentru prietenii mei (și de fapt să nu-mi pierd prietenii până mor, să fiu mereu înconjurată de ei), să pot citi o carte pe săptămână și atunci când mă lasă vederea și să scriu o carte care să mă facă celebră și în care oamenii să se regăsească. Înainte de a muri aș vrea să construiesc o afacere/revistă care să îmi supraviețuiască și să creez un spirit al ei care să rămână după mine.

eb314f02ed95049f9397ec3b5e08812e

Nu aș vrea să trec dincolo fără să fi simțit gusturile și mirosurile mâncărurilor din lumea întreagă, fie că le gust la ele acasă, fie că le încerc la mine acasă. Nu aș vrea să-i pierd prea curând pe cei dragi ai mei și aș vrea să îmbătrânesc frumos și decent.

615e84ae3665259eee11c34e69450aaa

Înainte de a muri aș vrea să înot mult, să vizitez sate și ferme din toată lumea, să sar cu parașuta, să învăț să călăresc, să învăț să dansez și să nu-mi fie rușine s-o fac. M-aș bucura să pot avea o grădină din care să răsară o floare plantată de mine și să mănânc cireșe și caise din curtea mea. Înainte de a muri aș mai vrea să merg într-o croazieră în care să nu-mi fie rău de mare. Aș vrea să trăiesc fără să dezamăgesc și fără să fiu dezamăgită și să se diminueze, odată cu timpul, suma neplăcerilor care ne amărăsc viața de zi cu zi.

a34b6c3d9af9f9cb137668ee9c0bd9cb

Nu aș vrea să mor înainte de a-mi cunoaște nepoții și aș vrea să iubesc și să fiu iubită de partenerul meu până în ultimul moment. Aș vrea să mai simt emoție când mă ține de mână, când mă strânge în brațe sau când ne pupăm până la adânci bătrâneți. Dragostea este cel mai de preț dar pe care îl poți oferi și pe care îl poți primi.

neg. # 010499-17, frame # 18A.

1 Comment

  • avatar

    Emotionant, iti doresc din suflet sa le bifezi!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!