X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jan 14, 2013 - Bucatareala    5 Comments

Ce-ti trebuie ca sa gatesti ca un profesionist, by Anthony Bourdain

 

V-am spus că în cartea sa, Kitchen Confidential – Aventuri din intimitatea restaurantelor Anthony Bourdain dă o grămadă de sfaturi. Am extras pentru voi din context, poate vă ajută la ceva. De asemenea, atașez o poză a acestor cuțite japoneze marca Global cu care m-a înebunit la tot pasul, cum că ar fi cele mai bune, chiar dacă costă, în medie, circa 100 de dolari bucata. Deci pentru a găti ca un profesionist, sau măcar bucătăria să fie dotată, ne trebuie:

–         Un cuțit cumsecade de bucătar

–         Cuțite din oțel cu vanadiu, marca Global

–         Cuțit flexibil pentru dezosat, tot de la Global

–         să folosiți ca un profesionist vârful cuțitului pentru chestiile mai mici, iar partea dinspre mâner a lamei pentru cele mai mari.

–         Sticlă de plastic cu picurător

–         Inel de metal (pentru o prezentare fițoasă)

–         șpriț de patiserie

–         o tigaie cu fund gros

–         o tigatie antiadezivă (și zice el: nu o spălați niciodată! ștergeți-o doar după fiecare utilizare)

–         o oală cu unt moale (pentru că aproape toți bucătarii au pe suprafața de lucru câte o astfel de oală).

 

E de ținut minte, zic eu. Dacă știți și prin România de cuțite marca Global, să-mi spuneți și mie. Am găsit două site-uri ”oficiale”: http://www.global-knife.com/ și ăsta: http://www.globalknives.uk.com/. E bine să alegeți în cunoștință de cauză.

 

5 Comments

  • avatar

    De citit cu atentia pagina 75 ! Acolo este adevarul pentru un bucatar bun, fie el si amator !

    LeChef

  • avatar

    Multumesc mult de comentariu. Voi cauta cu atentie pagina (acum am imprumutat deja cartea). dar mi-ar face placere sa am sfaturi si de la dumneavoastra pentru ca aveti multe de spus si cunoasteti o gramada de trucuri. Sa inteleg ca v-a placut cartea?

  • avatar

    De cand cautam un asemenea articol. De fapt cutite. Am vazut ca se gasesc si in Romania pe un site care se numeste chiar cutite global. Multumesc.

  • avatar

    Cartea este super.
    Cutitele Global destul de bune, dar foarte scumpe, incercati si gama Chroma sau Kay de la Ft-Shop care au preturi foarte bune si calitate excelenta > zic EU :-))

    http://www.ft-shop.ro

  • avatar

    Dupa informatia de aici am fost la magazinul celor de la http://www.ft-shop.ro.
    Am plecat “bolnav” de acolo… Intr-adevar preturile cutitelor sunt mai mari decat cele cu care am fost obisnuit dar…le-am tinut in mana, am taiat cu ele. E altceva! Au magazin de prezentare in Bucuresti si am mers la ei. Mi-am luat un cutit Masahiro dupa ce am probat alte cateva si mi-am facut inima rea…le-as fi luat pe toate :).
    Au un portofoliu foarte interesant, pe langa cutite, pietre de ascutit si alte ustensile necesare in bucatarie, au si ingrediente deosebite.
    La ei am reusit sa gasesc faina manitoba si un ulei de masline absolut senzational!
    Va recomand o vizita, sigur plecati cu ceva de acolo.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!