X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 20, 2012 - Bucatareala    No Comments

Ciorba de gaina cu taitei de casa

 

Eu nu știu ceva mai sănătos, mai bun și mai de preferat pentru un prânz în familie. Sau, de ce nu, un prânz obișnuit la serviciu, în varianta în care comandăm pe undeva. Am din nou o rețetă de la Pomello, companie inovatoare de catering care prepară mâncarea imediat după ce s-a primit comanda și o livrează direct în recipientele în care a fost gătită (oală, tavă sau cratiță). Rețeta provine chiar de la bucătăreasa firmei, Aura Cecilia Olteanu.

Ingrediente: găină, morcovi, ceapă, țelină, ardei gras, tăiței de casă, sare, borș, ulei de floarea soarelui, leuștean verde

Cum se prepară: se curăță și se spală bine găina, se porționează și se pune la fiert. Când găina este aproape fiartă, se adaugă legumele și se lasă la fiert în continuare. Între timp se prepară tăițeii de casă. După ce au fiert și legumele, se adaugă borșul, se taie tăițeii, se adaugă în ciorbă și se mai lasă la fiert încă puțin, apoi se potrivește de gust. La servire se adaugă leuștean verde.

Cum se fac tăițeii de casă:

Ne trebuie un ou sau două, făină, sare. Se amestecă oul cu făina și sarea, până se obține un aluat omogen care să poată fi întins cu sucitorul. Se întinde foaie subțire și se lasă să se usuce minim o oră. Dupa ce foaia s-a uscat, se rulează și se taie fâșii mai groase sau mai subțiri, după preferințe, și se adaugă în ciorbă.

Nu este o rețetă grea dar necesită timp și răbdare. Rezultatul este delicios și sănătos.

Totuși, în caz că doriți să comandați pentru că nu aveți timp să faceți în casă prețurile la Pomello, cei care mi-au dat această rețetă, sunt:

* Oala mică (6 porții) – 60 lei

* Oala medie (12 porții) – 80 lei

* Oala mare (18 porții) – 110 lei

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!