X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Citesc si plantez un copac prin proiectul vALLuntar

 

by Oana Grecea

De ce m-am alăturat campaniei vALLuntar? Pentru că inițiativa editurii ALL  este minunată și stimulează deopotrivă cititul dar și mediul. Cum românii citesc/cumpără (cărți) cel mai puțin din Europa am vrut să fiu și eu picătura dintr-un pahar cu apă care vrea să se răstoarne.

În ultima perioadă abia mai apuc să fac recenzii la ce citesc, pentru că nu mai am timp să scriu citatele subliniate ori să povestesc cartea. Cu toate astea, mi s-a părut atât de drăguță inițiativa (deși are o puternică componentă de PR pentru editură, dar și de CSR) încât m-am înscris și eu. Peste 200 de bloggeri (printre care și eu), vor citi și recenza câte două cărți ale editurii ALL  iar pentru fiecare 15 comentarii se va planta câte un copac. Așa că, la momentul când voi povesti cum au fost cărțile citite – Puterea Minții și Confesiuni – voi ruga lumea să interacționeze, dacă nu pentru recenzia mea, măcar de dragul plantării unui copac.

Campania vALLuntar este deja la a doua ediție sub sloganul: “Mai multe cărţi, mai multe şanse”. Între 24 februarie – 23 martie vor apărea pe site-urile bloggerilor lecturile şi recenziile lor, iar între 25 martie – 7 aprilie va avea loc plantarea copacilor.

Deși anul trecut campania a avut o altă componentă (angajaţii ALL au făcut voluntariat în centrele Hospice şi PolicyCenter for Roma and Minorities) tot s-au implicat 150 de bloggeri. Rezultatele? S-au citit 280 de cărţi şi s-au adunat 200 de ore de voluntariat.

Anul acesta, după cum spuneam, bloggerii participanţi în campanie vor planta câte un copac (într-un loc ales de Romsilva) pentru fiecare 15 comentarii la recenzia publicată pe blogul lor la o carte ALL.

Informaţii despre desfăşurarea campaniei se vor regăsi pe paginile de Facebook ale Editurii ALL  şi Strada Ficţiunii, pe grupul de Facebook vALLuntar  sau pe Twitter.

Eu voi citi cărțile: Confesiuni de Jodie Rhodes și Puterea Minții de James Borg.

 

Recent editura ALL a avut o altă inițiativă care a mișcat masele dar a trezit și interesul pentru citit: Flash Mob. Pe 14 februarie, adică de Ziua Îndrăgostiților editura a promovat cărțile pereche pentru sufletele pereche. Ce-a ieșit, puteți viziona mai jos.

 

Un interviu cu presedintele grupului editorial ALL – Mario De Mezzo (pe care l-ati vazut in imaginea din filmulet), am publicat aici.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!