X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 18, 2014 - Bucatareala, video    No Comments

Cotlete de miel la cuptor (video)

 

by Oana Grecea

De câte ori pot, fac rețetele la cuptor ca să evit uleiul în abundență și prăjeala. Încerc și eu pentru familia mea să gătesc cât mai sănătos cu putință. Astfel, aceste cotlete de miel le-am făcut la cuptor cu cartofi și morcovi și usturoi și au ieșit delicioase.

Pentru că am vrut să le frăgezesc puțin le-am ”bătut” și le-am marinat pentru 2 ore la frigider în felul următor: pe un tocător am bătut cotletele cu o foaie de copt deasupra;

DSC01191

am pus pe ele sare și piper; le-am pus într-un bol și acolo am adăugat bucăți mărunțite de usturoi, sare cu piper și nucșoară (amestecul bucătarului, despre care am scris aici) și le-am stropit cu ulei amestecat cu lămâie (trei sferturi ulei, restul zeamă de lămâie) și am mai pus câteva frunze de rozmarin. Cu o folie deasupra am pus bolul în frigider două ore.

DSC01206

Între timp am curățat 5 cartofi mari, 3 morcovi, 4 bucăți usturoi și o legătură pătrunjel. Le-am pus în tavă, am adăugat și cotletele, zeama care s-a lăsat în castron, încă un strop din amestecul de ulei cu zeamă de lămâie, rozmarin și sare cu piper. Le-am băgat la cuptor pentru o oră, după care le-am întors și le-am mai lăsat încă 30 de minute la 180 de grade.

DSC01214

Ca să rezum, INGREDIENTELE necesare ar fi: 10 cotlete de miel, 5 cartofi mari, 3 morcovi, 4 bucăți usturoi, o legătură pătrunjel, rozmarin, sare, piper, ulei cu zeamă de lămâie (în proporție de 75 g ulei și 25 g lămâie).

DSC01221     DSC01252   DSC01255     DSC01272

Timp de preparare: circa 2 ore.

Pentru rețeta clasică de miel la cuptor am un alt video aici.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!