X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Dec 2, 2012 - Concursuri    No Comments

Cramele Halewood

 

Cramele Halewood www.winery-outlet.com

Acum 120 de ani, la Pivnițele Rhein & Cie Azuga  a început să se scrie istoria celei  mai vechi crame din România unde se produce fără întrerupere vinul spumant după metoda tradițională.

Aici, s-a născut RHEIN EXTRA, cea mai veche marcă românească de spumant și cea mai renumită între cele două războaie mondiale.

Datorită calităților deosebite ale vinurilor și în special ale spumantelor, Pivnițele Rhein & Cie Azuga au devenit în 1920 ”Furnisorul Curții Regale a României”, spumantul Rhein Extra fiind servit la ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand  de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922. Halewood continuă această tradiție, redând spumantului RHEIN EXTRA eleganța și strălucirea din perioada interbelică.

Produs prin fermentare naturală în sticlă, spumantul Rhein Extra are la bază cuvee-ului soiul Chardonnay. Sejurul îndelungat pe drojdii îi conferă aciditate, caracter floral și o textură fină a perlajului. De culoarea aurului alb, spumantul are o aromă intensă de piersici, pere coapte și migdale, gust proaspăt și fructos în armonie cu o cremozitate atrăgătoare și un final vibrant și prelung. Perlajul este foarte fin și persistent.

Despre pivnițele Rhein de la Azuga și modalitatea de fabricare a spumantului am scris aici: https://gandurisibucatareala.ro/ce-s-a-servit-la-incoronarea-regelui-ferdinand/

Halewood România oferă 3 premii. Fiecare premiu conține o sticlă de vin alb, unul roșu și un spumant Rhein. Valoarea unui premiu este de aproximativ 100 lei. 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!