X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Cui directionati cei 2% din impozitul pe venit?

 

by Oana Grecea

Cum sănătatea este cea mai importantă resursă de care ne putem bucura în viață, eu susțin fundațiile, organizațiile sau societățile care au legătură cu salvarea de vieți. De aceea, m-am bucurat să primesc informații despre cum pot direcționa cei 2% din impozitul pe venit către ”Societatea de Salvare!”.

Îmi amintesc foarte bine un episod din viața copilului meu când făcea febră în jur de 40 de grade de aproape trei zile. Mi-am luat atunci inima în dinți și am plecat către un spital din Capitală, dar mi s-au făcut direct actele de internare doar după ce am spus simptomele copilului, fără a fi consultat, fără ca dr să se apropie să vadă dacă e de la gât, ureche, dinți etc. M-au apucat nervii și am plecat val-vârtej acasă cu ea așa moale și cu febră cum era. Am pus mâna pe telefon și am sunat la 112 (pentru Salvarea de stat, că una privată nu-mi permiteam), iar în decurs de 15 minute un echipaj a fost la ușa noastră. Atunci am aflat că o terapie de șoc (Nurofen sirop +  Novocalmin supozitoare) este binevenită în cazuri de febră mare care persistă și în 30 de minute temperatura a scăzut. Fata a fost consultată, mi s-a dat și rețetă și în câteva zile Maria nu a mai avut nimic.

După acest episod fericit sunt ferm convinsă că Societatea de Salvare merită ajutată prin direcționarea acestor bani, pentru îmbunătăţirea timpului de sosire la caz, perfecţionarea continuă a personalului medical din sistemul de urgenţă şi dotarea maşinilor de intervenţie cu echipamente performante.

Societatea de Salvare  împreună cu SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov) au iniţiat campania de informare asupra redirecţionării celor 2% din impozitul pe venit, iar opt vedete li s-au alăturat deja. Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2012). durează până pe 25 mai 2013. Artiştii care s-au alăturat campaniei sunt Andrei Ştefănescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb Negru), Alin Văduva (finalist X Factor 2011), Florin Grigore ( Etno), Alex Porro ( Benetone Band), Ionuţ Andras (Ro-mania), Florin Iordache ( ex Krypton, Avenue) şi Răzvan Ştef (Vocea României 2012).

Redirecţionează şi TU 2% din impozitul pe venit către Societatea de Salvare pentru ca mai multe vieți să fie salvate! O secundă face diferenţa! Detalii despre cum trebuie procedat, aici.

UTIL

Pentru a dona, descarcă formularul 230 de aici (atenție, pe el este tipărit anul 2011, trebuie să rectificați cu anul 2013).

Datele asociației sunt următoarele: Asociaţia Societatea de Salvare din Bucureşti CIF 26423195 CONT RO97MIND010500041118RO01 ATE BANK Sector 2, Str. Mihai Eminescu nr 226 parter, camera nr 11, Sector 2 Bucureşti, Tel: 0788.42.64.00; 0723.02.54.98;0720.00.23.81, E-mail: pp@sabif.ro

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!