X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Cum a fost la Food Camp Sibiu (partea a doua)

de Oana Grecea

Vă povesteam săptămâna trecută despre primele două zile din Food Camp Sibiu și m-am oprit pentru că textele lungi sunt greu de citit. Astăzi vreau să adaug că FoodCamp Sibiu a fost o acțiune cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală și organizată de Marian Crăciun – The Trends  (și fostul meu coleg de la Forbes România) & Cristi Dandeș – FoodOfBucharest  împreună cu Ioana Curta și Teodor Boantă – reprezentanți ai Asociației E-Xplorator Sibiu și ULBS. Grație lor noi am interacționat cu atâția oameni, branduri și mâncăruri.

Și-acum hai să vă spun ce am mai făcut în zilele III și IV și chiar în ziua V când eu am plecat devreme (prima), dar am stat cât să asist la duelul clătitelor clasice (by Mihaela Negrescu, Fantezie în Bucătărie) cu cele americane – pancakes, făcute de Adina Chițu (PancakePlanet).

Ziua III de Food Camp Sibiu

Ca să avem energie pentru următoarele zile Carrefour ne-a propus ”bio experience”, adică un colț de detox (smootieuri și alte chestii sănătoase) dar și o oră de yoga cu frumoasa Sorina Fredholm în cadrul campaniei #actforfood. Micul dejun și masa de seară ne-au fost pregătite de data asta de câștigătorul Masterchef, olteanul Ciprian Ogarcă. O frumusețe și o bunătate de mâncare, după cum vedeți în poze.

                     

Food Camp Sibiu 2018

FoodCampSibiu 2018

Am vizitat apoi Cetatea Cisnădioara, în căutarea rețetelor ce aveam să le gătim în Piața Mică din Sibiu sâmbătă, adică ziua următoare. Interesant și intens a fost concursul Carrefour, care presupunea să câștige echipa care termină prima cumpărăturile pentru cele trei preparate din Piață.

Echipa Rozmarin din care făceam și eu parte a ieșit pe ultimul loc din trei, cu scuza că am avut cele mai multe ingrediente de cumpărat și un bon de trei ori mai mare decât echipa câștigătoare… :))

Food Camp Sibiu 2018

Seara s-a încheiat cu o cină în care am fost legați la ochi și a trebuit să ghicim ce conține ceea ce servim în farfurie… (amuzați-vă cu acest video). 

 

Ziua a –IV-a de Food Camp Sibiu

Ne-am trezit dimineață devreme ca să apucăm să ne savurăm cafeaua în aerul plăcut din Păltiniș. Bonus era priveliștea.

Fiecare își făcea gânduri, planuri despre cum o să fie în Piața Mică, ce condiții și ustensile găsim, câtă lume o să vină, dacă o să fim gata la timp. Echipa 1, numită și Rozmarin, a fost formată din Alina (Delicii) și Marius Dragne (Photography), Andreea Jugănaru de la ChinessFood și Laura Antonov de la La Chic Boutique și eu (Retetetv.ro si GanduriSiBucatareala.ro). Noi am avut de gătit Supă de roșii, Cremă de mămăligă cu tocană de porc și roșii și Hencleș la desert (un fel de pandișpan cu prune). Rețetele o să le postez pe retetev.ro (când o să apuc, dar dau de veste). În piață exista un ceaun mare în care noi am preparat tocănița și care s-a făcut super bună, noroc cu Marius că a avut putere și energie să tot amestece acolo. Mai obositor a fost Hencleșul care a trebuit lăsat la crescut și apoi frământat cu simț de răspundere de Andreea (ChinessFood).  Supa de roșii am servit-o cu crutoane și un strop de smântână lichidă și parmesan deasupra, însă fotografiile nu arată neapărat apetisant cu preparatele puse în vase de plastic, așa cum am servit noi acolo. Dar vă asigur că au fost delicioase.

 

 

         

Echipa doi a avut de gătit ciorbă de cartofi cu tarhon și afumătură, ciulama de pui cu mămăliguța și gogoși cu iaurt (în compoziție) și dulceață Bonne Maman.

Cea mai grea treabă mi se pare că au avut-o de făcut fetele din echipa trei, care au tras la sorți o ciorbă de văcuță, pulpă de berbecuț cu cartofi la cuptor și vărzar (plăcintă cu urdă dulce și mărar). Cantitățile au fost uriașe, trebuie să țineți cont că ingredientele și porțiile au fost gândite, pentru fiecare rețetă, pentru 200 de persoane. S-a gătit de la 12,00 – 22,00, pe echipe cum spuneam, dar orice ajutor din partea organizatorilor la spălat de vase, aruncat gunoiul, cumpărături a fost binevenit. Eu am clacat la un moment dat, mă dureau picioarele și m-am retras ca să revin pe seară când era și de strâns de pe-acolo…

   

 

#foodbloggers #foodcampsibiu

Aș vrea să închei Aventura Food Camp Sibiu cu câteva cuvinte despre oamenii care au fost acolo. Mi-a părut bine că i-am cunoscut pe Robert http://daddycool.ro/ și Ana Diaconeasa, părinții minunați ai lui Ingrid dar niște influenceri foarte cool, care par la prima vedere picați din alte sfere dar sunt în fapt niște oameni modești, generoși și cu principii sănătoase.

Andreea Juganaru – Chinese Food este o tipă foarte muncitoare, pricepută și care e mulțumită doar când totul iese perfect.

Mihaela Negrescu de la Fantezie în Bucătărie a fost cel mai pe sufletul meu, dat fiindcă avea și ea unul din cei doi băieți de-o seamă cu fiică-mea și îmi închipuiam că trece prin aceleași lucruri ca și mine, dincolo de aparențele cu gătitul. Dar Mihaela gătește, vorbește și se poartă exemplar, cu mult bun simț.

Andra Iliaș – http://andrailias.ro/, una din cele mai combative fete pe care le-am cunoscut în tabără.

Camelia Jugănaru de la Gătește Ușor – tânără, energică și mereu cu telefonul să filmeze după ea pentru a-și ține la curent comunitatea cu ceea ce face. I-am admirat apoi videourile cu grădina și găinușele ei.

Cu Adina Chițu de la Pancake Planet am împărțit și camera și câteva secrete. Adina e la fel de bună la gătit cât la făcut poze. Îmi place stilul ei cu fundal închis la poze și împărtășim amândouă plăcerea de a apărea mâini în cadru la fotografiile de food.

Pia Marina Voicu https://piamarina.ro/ este o tipă cu mult umor și un stil aparte, așa cum sunt majoritatea fetelor din PR… și cu multe interdicții alimentare de la probleme de sănătate.

Mihaela Sava, ”Prăjiturela” are cele mai frumoase bucle blonde și arată bine și machiată și nemachiată și mai e și foarte pricepută la gătit. Combinație fericită pentru soțul ei…

Pe Laura Antonov de La chic boutique o remarcasem încă din prezentările pentru Food Camp de pe pagina de Facebook. Și în realitate ca și în poze, este o prezență aparte, caldă și cu foarte multă personalitate.

Alina (Delicii) și Marius Dragne –  sunt un cuplu foarte frumos, ale căror poze și shop de farfurii le-am descoperit după plecarea din Food Camp. Dacă vreți să serviți masa în ceva deosebit, vă invit să intrați pe Shop Delicii.com. Îmi place combinația fericită pe care a găsit-o Alina, de a găti și de a prezenta mâncarea într-un mod spectaculos.

Brândușa Bîrsan, Foodstagramer – https://www.instagram.com/brindusab/, cred că a fost una din cele mai tinere participante. Brândușa e și frumoasă și pricepută în bucătărie, unde mai pui că are următritori pe cea mai cool rețea din social media – Instagram.

Adriana Popescu de la https://findyoursimplejoy.wordpress.com/ e neobosită, scrie, filmează, ia interviuri dar și gătește, fiind prezentă pe mai multe platforme, online și offline, toate legate (cred) de gastronomie.

 

Sper că v-a plăcut și vouă aventura FoodCamp Sibiu 2018 pe cât ne-a plăcut și nouă. Pe anul viitor atunci!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!