X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Nov 5, 2012 - Bucatareala, Ganduri    No Comments

Cum a fost la workshopul de food & photography

 

Foto: Lumea Retetelor

De data asta, fără rețete, doar o scurtă poveste. Pentru că am descoperit niște oameni, firme și publicații care au gândit un eveniment într-un mod original. Vorbesc de întâlnirea din week-end, în cadrul worskopului de fotografie culinară organizat de F64, Lumea rețetelor și Hotel Pullman Bucharest World Trade Center.

M-am dus convinsă că o să învăț fotografie, iar cineva o să gătească. Am avut norocul să fac parte din cei trei bloggeri care l-au ajutat pe chef Dumitru Bucșă (de la Hotel Pullman) în a găti meniul zilei: murături, supă cremă de dovleac, mușchi de vită tartar cu zacuscă de ciuperci, ton cu rucolla și bruschetă de vinete, clătite cu diverse dulcețuri (gen dulceață de ardei iute, de ceapă și de vinete!), toate preparate local, în hotel.

E impropriu să spun că am gătit, însă am aflat o mulțime de ”secrete de bucătar”, ceea ce m-a făcut acum să-mi doresc să fac neapărat un curs de bucătărie, o sesiune în care să fiu în preajma vreunui chef, de la care să fur secrete… și apoi să le împărtășesc pe blog.

Trucuri mici pentru imagini clare

Și totuși, după ce am terminat de gătit, am avut la dispoziție aparate foto performante puse la dispoziție de cei de la F64 (cel mai mare retailer autohton specializat pe aparatură foto) pentru a testa frumoasele aranjamente pregătite de chef.

Trainer Radu Dumitrescu a încercat să ne spună câteva ponturi utile, pe care le-am notat, folositoare însă celor care au aparate performante, nu ca mine, unul mic de buzunar (ce-i drept, de firmă: Canon). Doar că el vorbea de necesitatea unui obiectiv Macro (unde să-l atașez eu?), de un trepied, de blitzuri externe.

Am reținut că aș putea achiziționa o blendă de reflexie cu față albă, argintie și aurie, pentru reținerea luminii, dar în schimbul ei, aș putea-o capta și cu o mapă de carton, pusă în jurul farfuriei.

Trepiedul e necesar și el, însă pentru o deschidere mare a diafragmei, ceea ce înseamna viteza mică a obturatorului. Doar că eu nu am diafragmă.

Se recomandă modul manual de lucru cu aparatele foto (în fotografia culinară), ceea ce-mi permite și aparatul meu, lumina naturală în locul celei de bec, iar dacă ne prinde totuși seara când fotografiem, e de preferat o sursă externă de lumină decât blitzul aparatului.

Radu Dumitrescu a pus accent și pe recuzita fotografiei, pe cadrul pe care îl alegi când faci poza, pe alte obiecte pe care le poți integra discret în fotografie.

Poate aș fi reținut mai multe dacă mă puteam juca în paralel ce explica cu propriul aparat, dar cum nu găseam multe din butoanele la care se referea, am preferat dar să văd ce pot face celelalte aparate foto.

Am văzut că cei de la F64 organizează o mulțime de cursuri pentru cei care vor să învețe fotografia sau pentru cei care vor să compare produsele, firmele și competențele fiecăreia în parte, și poate voi reuși să mai particip și la altele pentru a învăța cât mai multe despre fotografie și aparate.

Mi-am dat seama însă că mai am mult până să pot posta fotografii care să-ți ia ochii și de aceea secțiunea mea de ”bucătăreală” trebuie îmbunătățită. Deocamdată fac pozele tot cu Canon Ixus 950 IS, până când bugetul îmi va permite să-l schimb cu ceva mai performant.

Mă voi baza deci, pe cuvinte.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!