X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 25, 2013 - Familiale, Ganduri    No Comments

Cum ne supraveghem copiii?

by Oana Grecea

Vrei să vezi/știi ce se întâmplă la tine acasă, în casa ta de vacanță sau în alte locuințe ale familiei atunci când ești plecat/ă? Vrei să știi ce face copilul, mama sau bona? Poți face asta de pe tabletă, smartphone sau PC, chiar și atunci când ești în mers dar ai pe aceste dispozitive internet.

Nu mă pricep la tehnologie și nici nu știu dacă ce-am aflat este într-adevăr cea mai inovatoare cameră de supraveghere video. M-am dus în week-end la un eveniment organizat de Mămica Urbană și White PR la Orhideea Spa, convinsă fiind că voi afla doar cum stau lucrurile cu acest centru, mai ales că accesul era permis și cu copilul. Dar înainte de puțin masaj și piscină (despre Orhideea Spa și facilitățile sale voi scrie într-un post viitor) am asistat la o prezentare You See, soluție de supraveghere video care permite monitorizarea audio-video a copilului prin internet utilizând un telefon mobil de tip smartphone, o tabletă sau browserul calculatorului. Ai instalat aplicația pe tabletă sau telefon, ai alimentat camera YouSee și gata. Simplu, fără configurare, fără CD de instalare, direct de pe telefon sau tabletă. Oriunde ai fi, dacă ai acces la internet, poți să îl vezi, să îl auzi și să comunici cu bebelușul tău.

Mămicile bloggerițe de la eveniment aveau copiii mult mai mici decât Maria și se gândeau, cum era firesc, la siguranța imediată a acestuia. Vedem ce bagă în gură? Apucăm să acționăm înainte de a face ceva? Preocupări obișnuite pentru mămicile cu copiii de până în 3 ani.

5D3_5186_resize

Dacă aș  folosi camera aș face-o să văd dacă copilul își face temele, dacă a mâncat tot ce i-am pregătit, dacă și cât stă la televizor, la ce se uită etc. Doar că pentru asta mi-ar trebui 3 dispozitive diferite la un apartament de două camere (sufragerie, camera copilului și bucătărie). Dispozitivul poate fi fixat într-un colț al camerei, are un unghi de 65 de grade și vede în celalalt colț al unei camere obișnuite (să zicem de 20 de metri), fără detalii gen frimituri sau ace pe care le-ar putea copilul ”mânca”. Noroc că eu am trecut de acest stadiu și ce mă interesează pe mine poate fi detectat.

De ce e YouSee diferit de alte sisteme de monitorizare de tip camera IP sau Baby Monitor? Spre deosebire de un baby monitor obișnuit sau o camera IP obișnuită, YouSee îți permite să vezi, să auzi, să vorbești, să înregistrezi și să accesezi înregistrările de oriunde ai fi. Camera  poate fi accesată simultan pe bază de parolă de către membrii familiei (mama de la birou, tata din delegație în Austria, bunica din bucătărie, mătușa din Canada, verișoara din Italia etc.). Ni s-a spus că YouSee oferă mai multe modalități de utilizare decât soluțiile clasice de supraveghere și monitorizare: supraveghere copil, monitorizare bonă, supraveghere locuință.

Daca filmuletul nu a fost lamuritor, mai multe despre sistemul de monitorizare se pot afla pe site-ul http://yousee.ro/.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!