X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Cum obiectele vintage sunt numai bune (si) la bucatarie

 

by Oana Grecea

În goana după lucruri originale, pe care să le am în noul meu proiect www.retetetv.ro (aflat în lucru) am avut nevoie de meșteri populari/tâmplari buni cu care să am un parteneriat pe termen lung și care să-mi facă ceva nou dar cu aspect antichizat. Mi-ar fi fost mai ușor să import unele obiecte dar mă încăpățânez să cred că se pot face lucruri bune și în România (până la proba contrarie, evident).

Așa am aflat de Deco Vintage, un site cu mobilier autentic, din lemn masiv, care antichizează piesele de mobilier, astfel încât fiecare casă să capete ceva din aerul unic al vremurilor de altădată. Răsfoind site-ul am găsit câteva piese chiar interesante, unele amintindu-mi de Ceaiul englezesc (comoda english breakfast) iar altele de odihna pe străduțele înguste ale unei insule Grecești (setul Living Vintage Blue)

Eu am comandat la ei suportul de tabletă sub formă de tocător pe care îl voi vinde pe site și o cutie de transportat/depozitat borcane în siguranță, pe care vi le arăt acum în premieră și pe care le puteți deja comanda dacă doriți (cu un mail la oanagrecea@gmail.com).

DSC02675       DSC02673

Iată și cutia de borcane, în care încap 2 borcane de 800 ml și unul de 400 ml

DSC02654_resize   DSC02648_resize

Atelierul Deco Vintage este în inima Transilvaniei, în Miercurea Ciuc. În funcție de comenzi, executarea pieselor durează între 3 zile și două săptămâni (pentru un set de living de exemplu). Durata este dată de faptul că totul se face pe comandă, nu există stocuri, mai ales dacă este un obiect de mobilă unicat. Se prelucrează totul manual, se fac finisajele tot manual, inclusiv vopsirea și antichizarea. Produsele sunt din lemn masiv de brad, feroneria este importată din Franța și Italia, mobila se ceruiește nu se lăcuiește ca să reziste mai bine în timp și toate produsele folosite sunt ecologice, pe bază de apă.

10477764_681452105224212_1287271059_n

Pe site veți găsi în jur de 80-100 de produse însă numărul lor este nelimitat am înțeles din discuțiile cu proprietarii site-ului, pentru că pot realiza pe comandă aproape orice. De ce vintage? ”Pentru că ne place ca mobila să completeze povestea pe care o spun și o trăiesc zi de zi locatarii unei case. Mobilierul antichizat pare să ascundă aceste povești, mici secrete, dând un aer de autenticitate și de unic, special”, mi-au spus cei de-acolo.

Vă invit așadar să treceți pragul acestui site pentru că știu că sunt mulți amatori de produse Vintage sau Unicat.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!