X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

May 17, 2013 - Bucatareala, video    No Comments

Cum sa conservi lamaile (video)

 

by Oana Grecea

Filmarea și fotografiile au fost făcute cu un aparat Sony NEX 5R.

Nici nu îmi trecea pri cap că pot ține lămâile cu sare pentru a rezista mai mult timp și a le folosi la rețetele în care doresc un gust acrișor. Dar am văzut pe site-urile din afară acest model de conservare a lor și l-am încercat. Stau conservate în borcan circa trei săptămâni, după care se înmoaie și apoi mucegăiesc.

Ca să nu faceți risipă, conservați cele 5-6 lămâi într-un borcan micuț, de preferat cu gura largă pentru a putea băga ușor mâna în el.

Porții: pentru 3-4 mâncăruri (exemplu: pui marocan la cuptor)

Timp de preparare: 5 minute


Ingrediente: 5-6 lămâi, sare, un borcan cu capac

Mod de preparare:

Pe fundul borcanului se pune un strat de sare (de preferat să folosiți sarea de marea). Se taie lămâile în 4 fără a se despica de tot. Ca și cum ați vrea să faceți o floare. Se sărează fiecare lămâie în parte, pe mijloc, și se pun în borcan. Pentru a acoperi spațiile goale dintre lămâi puteți pune și sferturi de lămâi sărate separat. Pe fundul borcanului va începe să se lase zeama, dar nu este nicio problemă.

Lămâile astfel conservate pot fi ținute în borcan timp de 2-3 săptămâni și folosite la fripurile de pui la cuptor. Eu am făcut chiar pui întreg la cuptor și am pus câteva lămâi conservate în interiorul puiului.

01

02

03

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!