X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 23, 2013 - Bucatareala, video    3 Comments

Cum sa faci un baton energizant 100% natural (video)

 

by Oana Grecea

De casă. Fără zahăr. Super natural. 3 ingrediente. Pentru toată familia, de la mic la mare. Ies 8 porții de bucăți mai mari sau … o grămadă de pătrate mai micuțe. Timp de preparare: 10 minute!

Ingrediente:

o cană de migdale crude, o cană de curmale fără sâmburi, o cană de prune uscate (cred că poate fi înlocuit cu orice fruct uscat doriți).

Mod de preparare:

aveți nevoie de un mixer. Eu am băgat în bolul de la (super aparatul meu care ține de-o veșnicie) Braun. De o folie de plastic alimentară. Și de un cuțin ascuțit.

Migdalele pot fi coapte puțin înainte în cuptor sau pot fi folosite crude (eu așa le-am făcut). Mixați toate cele trei căni (în bolul meu a încăput câte jumătate de cană, deci am făcut de doua ori) până se fărâmițează toate ingredientele și până se omogenizează. La început o să facă un zgomot puternic, până se sfărâmă migdalele, dar după câteva minute treaba este rezolvată.

Această pastă densă se pune ca o cocă pe folie și se netezește cu mâinile (umede, de preferat). Apoi îi dați o formă dreptunghiulară, o înveliți complet în folie și o băgați la rece câteva ore.

Ulterior se taie cu un cuțit ascuțit în câte pătrate doriți, de orice dimensiuni doriți.

Complet natural și sănătos. Vă recomand să încercați!

3 Comments

 • avatar

  Super ! Intr-o alimentatie atat de ” chimizata “, e binevenit un asemenea preperat natural.
  Mai asteptam si alte retete naturale.

 • avatar

  Multumesc Mihaela pentru incurajari. Sa -l incerci si tu si sa-mi spui daca ti-a placut. Sper sa fie si pe placul copiilor.

 • avatar

  Delicios si sanatos!! Multumesc 🙂

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!