X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Cum sa gandesti pozitiv daca esti adolescent

 

by Oana Grecea

Cartea “Secretul și puterea Adolescenților” de Paul Harrington este o continuare firească a învățăturilor din Secretul (despre care am scris aici) – care te îndeamnă să gândești pozitiv ca lucrurile bune să apară în viața ta.

Prezentarea cărții în engleză o găsiți în videoclipul de mai jos: 

Nu este chiar ușor să aplici sau să gândești în felul propus de această carte, decât dacă natura/firea ta este una optimistă și plină de gânduri pozitive. ”Legea atracției poate fi tradusă și astfel: gândurile se transformă în realitate”, se arată în volum.

Budha, maestru spiritual spune că ”Ceea ce suntem noi este rezultatul gândurilor noastre… Noi suntem ceea ce gândim”. Mahatma Gandhi, lider spiritual confirmă cele de mai sus: ”Omul este produsul gândurilor sale. El devine ceea ce gândește”.

Prin urmare, nici nu am ce să comentez după citirea acestei cărți. Este doar o chestiune de opțiune: crezi sau nu crezi, visezi și vizualizezi sau te gândești că astea sunt numai prostii.

Vă las însă în compania paragrafelor subliniate de mine în carte, ca un rezumat al celor citite acolo.

Copii trebuie încurajați să-și spună astfel:

–         Sunt un elev popular și am foarte mulți prieteni grozavi.

–         Iau întotdeauna note mari la examene și la teste.

–         Arăt perfect în toate hainele mele.

”Oamenii negativi te pot goli incredibil de rapid de energie și te pot împiedica să visezi”. – Magic Johnson, campion la baschet

Foarte mulți oameni se tem să spună ce își doresc. Așa se explică de ce nu obțin niciodată aceste lucruri” – Madonna.

Scrie lista cu lucrurile care îți trezesc interesul și entuziasmul:

Afacerile, Blogging, Dansul, Jurnalismul, Mașinile, Moda, Sănătatea, Scrisul, Sportul.

Norocul înseamnă apariția unei oportunități pentru care erai pregătit” – Denzel Washington, actor

Ia o foaie de hârtie și notează pe ea tot ceea ce îți dorești să ai, să devii și să faci. Acționează ca și cum ai fi primit deja ceea ce îți dorești.

O convingere nu este altceva decât un gând repetat la infinit.

Notează cel puțin șapte articole pentru care simți zilnic nevoia să oferi mulțumiri. (exemplu: haine, muzică, computere, mașini, cărți, telefonul mobil, mâncarea, filme etc). Poți nota inclusiv diferite persoane sau alte lucruri pe care le prețuiești (cumpărături, călătorii, petreceri, ieșiri cu prietenii). Apreciază și mulțumește pentru vremea frumoasă de afară, pentru sănătatea ta perfectă și pentru prietenii tăi minunați.

Fă o listă a dorințelor tale. Simte recunoștința pentru articolele din Lista Dorințelor. Mulțumește pur și simplu că ai primit ceea ce îți doreai. Pe lângă lista cu cele șapte motive actuale de recunoștință, fă și o listă cu așteptările viitoare și simte-te recunoscător pentru îndeplinirea lor. Scrie zilnic șapte afirmații, imediat după ce faci lista motivelor de recunoștință pentru diferite evenimente curente sau viitoare. Atunci când repeți afirmațiile (care se pot schimba în timp), ai grijă să simți ce spui. (exemplu: sunt atât de fericit și recunoscător acum că….; eu sunt cel mai bun, eu sunt foarte creativ; eu sunt capabil să fac tot ce îmi pun în minte; eu sunt sănătos, puternic și perfect…). Pentru a căpăta viață, încearcă să vizualizezi ce afirmi. Imaginează-ți că ești unic, genial, frumos sau puternic.

Cererea și Credința se referă la gândurile tale, dar Primirea depinde de ceea ce faci”.

”Cere, crede și acționează inspirat pentru a avea parte de o zi perfectă”.

Ori de câte ori ți se întâmplă ceva rău, joacă acest joc și schimbă finalul filmului. Fă acest lucru înainte de culcare, atunci când evoci evenimentele care s-au întâmplat de-a lungul zilei”.

”Putem vorbi de succes numai dacă omul se trezește dimineața, se duce seara la culcare, iar între cele două momente face exact ce își dorește”  – Bob Dylan, cântăreț

Dacă dorești să atragi banii necesari, va trebui să te asiguri că nu cultivi decât gânduri pozitive față de bani”.

”Pasiunea înseamnă energie pură. Simte puterea care se naște din focalizarea asupra unui lucru care te entuziasmează” – Oprah Winfrey

Iubirea de sine este începutul unei povești de dragoste care va dura o viață”. – Oscar Wilde, auor, dramaturg, poet

”Uneori, vechii prieteni pleacă pentru a face loc altor prieteni în viața ta. Iar noii tăi prieteni vor fi cu siguranță mai satisfăcuți de noua ta stare de spirit fericită”.

CERE – CREDE – PRIMEȘTE

Secretul sănătății fizice și psihice constă în a nu te mai întoarce în trecut, jelindu-l, în a nu-ți face griji în legătură cu viitorul și în a trăi cu înțelepciune în momentul prezent” – Buddha, maestru spiritual

”Deschide-te în fața ideii de sănătate și de vigoare. Crede în bunătatea ta și trăiește ca și cum te-ai bucura deja de ea”.

Lumea pe care am creat-o este produsul gândirii noastre. Ea nu poate fi schimbată decât dacă începem prin a ne schimba gândirea” – Albert Einstein, fizician

Dacă dorești să provoci o schimbare în această lume, va trebui să îți imaginezi că lumea există deja în ipostaza dorită de tine.

Tu nu joci niciodată contra unui oponent; joci cu tine însuți, cu standardele tale cele mai înalte, iar adevărata bucurie constă în a-ți atinge proprii limite  – Arthur Ashe, jucător de tenis

Indiferent cât de greu i-a fost trecutul, orice om o poate lua de la început chiar astăzi – Buddha, maestru spiritual

Nu accepta niciodată rolul de victimă și nu te plânge.

Gândurile tale sunt extrem de puternice. Iartă și uită. Simtă-te bine și focalizează-te asupra lucrurilor care te pasionează cu adevărat.

În cazul în care crezi cu adevărat în tine însuți, orice devine posibil.

Afirmațiile sunt fraze pe care le repeți la infinit. Ele trebuie să fie întotdeauna afirmative și rostite la timpul prezent, ca și cum realitatea pe care o descriu ar fi deja valabilă.

Tu ești putere, înțelepciune, inteligență, perfecțiune, măreție. Ești un creator, iar ceea ce creezi este imaginea ta pe această planetă.

Eu cred că singurul scop al vieții noastre este acela de a căuta fericirea. – Dalai Lama, lider spiritual

Atunci când te simți bine și când ești fericit, tu atragi în viața ta noi și noi experiențe care te fac să te simți bine și să fii fericit.

Tot ce trebuie să faci în viață este să fii pasionat și plin de entuziasm. Dacă vei îndeplini această condiție, vei avea parte de o viață minunată. – Steve Irwin, Vânătorul de Crocodili

Cartea a început cu întocmirea unei liste a lucrurilor tale preferate, din care ai ales trei, pentru a-ți stabili menirea în viață, pasiunile și motivațiile supreme care te fac să te bucuri.

Partea cea mai uimitoare este că dacă îți vei descoperi pasiunile vieții și dacă nu te vei mai ocupa de nimic altceva decât de ele, cărarea pe care trebuie să mergi îți va apărea singură în față, puternic iluminată sau demarcată.

Vei descoperi că lucrurile care te pasionează cu adevărat reprezintă cheia fericirii tale.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!