X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 9, 2013 - Bucatareala    No Comments

Cum se fac chiftelutele de casa

 

By Mihai Gheorghe

Pentru a pregăti chifteluțe vă recomand să cumpărați carnea pe care o tocați, fie de porc, porc cu vită, pasăre netocată!

Dacă o vreți totuși gata tocată, există unele magazine cum este Bia de pe Sebastian unde au tot timpul carne bună tocată proaspăt. Ei au și măcelărie, prelucrare de carne și produse inclusiv afumături. Carnea la ei nu stă niciodată mai mult de o zi în galantar refrigerată; dacă nu se vinde în ziua respectivă intră la preparare de cârnați, pastramă, etc. Garantez! ( nu si pentru Bia de la Prosper).

Așadar avem nevoie de: 1 kg de fleică de tocat sau carne de pasăre la care vom mai toca și 50 gr. de grăsime (este necesar pentru gust și prăjit, altfel ies uscate), 2 legături de pătrunjel și mărar; 4 ouă; 1 ceapă albă mare; 1 felie de pâine; 1/2 cană de ulei pentru prăjit;  2 lingurițe de boia dulce; 1 căpățână de usturoi;  sare, piper, după gust.

Mod de preparare:

Carnea tocată se pune într-un bol mare pentru a putea fi amestecată cu sare, piper, boia, ceapa care a fost dată prin blender, sau tocată mărunt cu cuțitul, se frământă bine, se adaugă o cană cu apă, și se amestecă în continuare pentru a se omogeniza din nou, se adaugă felia de pâine, usturoiul (mujdei) și ouăle după care se amestecă bine până la omogenizare, apoi se adaugă verdeață tocată și amestecând vom avea materia primă pentru chifteluțe.

Această compoziție se pune la odihnit (la rece) circa 30 de minute, după care se fac biluțe, se încinge uleiul într-o tigaie teflonată (altfel se lipesc ) și se pun la prăjit rumenindu-le.

Poftă bună!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!