X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 13, 2013 - Bucatareala    No Comments

Cum se fac ficateii de pui in sunculita

 

by Oana Grecea

Este o rețetă ieftină și nu foarte complicată, dar bună pentru atunci când aveți musafiri în familie, pentru că iese o tavă întreagă la doar jumătate de kilogram de ficătei de pui. Trebuie să fiți atenți când cumpărați kaiserul, să fie din cel lat, ca să puteți înveli mai ușor ficăteii.

Timp de preparare: 45 de minute

Porții: pentru 10 – 12 persoane

Ingrediente:

500 gr ficaței proaspeți ( nu folosiți din cei congelați|) de pui

300 gr șunculită țărănească sau bacon sau kaizer (ideea e să nu fie prea gras)

Ulei de măsline

1 pahar de vin alb

cașcaval pentru ras deasupra (100-200 de grame)

sare, piper

scobitori

DSC01245 (Copy)

Mod de preparare:

Se spală ficățeii, se lasă să se scurgă apa de pe ei. Se feliază kaizerul. Se învelește câte un ficăcior într-o bucată de kaizer și se fixează pe scobitoare. Se așează într-o tavă care a fost unsă cu câțiva stropi de ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, puțin cimbru. Se adaugă vinul și se poate completa cu apa, astfel încât ficățeii să fie trei sferturi acoperiți de lichid. Se acoperă tava cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor. După 15- 20 de minute se ia folia de aluminiu și se rade cașcaval deasupra. Se dă iarăși la cuptor până se rumenesc.

Se servesc ca aperitiv cald sau ca fel principal alături de o salată sau castraveți ori gogoșari murați.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!