

Cum se fac ficateii de pui in sunculita

by Oana Grecea
Este o rețetă ieftină și nu foarte complicată, dar bună pentru atunci când aveți musafiri în familie, pentru că iese o tavă întreagă la doar jumătate de kilogram de ficătei de pui. Trebuie să fiți atenți când cumpărați kaiserul, să fie din cel lat, ca să puteți înveli mai ușor ficăteii.
Timp de preparare: 45 de minute
Porții: pentru 10 – 12 persoane
Ingrediente:
500 gr ficaței proaspeți ( nu folosiți din cei congelați|) de pui
300 gr șunculită țărănească sau bacon sau kaizer (ideea e să nu fie prea gras)
Ulei de măsline
1 pahar de vin alb
cașcaval pentru ras deasupra (100-200 de grame)
sare, piper
scobitori
Mod de preparare:
Se spală ficățeii, se lasă să se scurgă apa de pe ei. Se feliază kaizerul. Se învelește câte un ficăcior într-o bucată de kaizer și se fixează pe scobitoare. Se așează într-o tavă care a fost unsă cu câțiva stropi de ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper, puțin cimbru. Se adaugă vinul și se poate completa cu apa, astfel încât ficățeii să fie trei sferturi acoperiți de lichid. Se acoperă tava cu capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor. După 15- 20 de minute se ia folia de aluminiu și se rade cașcaval deasupra. Se dă iarăși la cuptor până se rumenesc.
Se servesc ca aperitiv cald sau ca fel principal alături de o salată sau castraveți ori gogoșari murați.