X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Aug 18, 2013 - Bucatareala    No Comments

Cum se face lemon curd (crema de lamaie)

 

by Oana Grecea

Fotografiile au fost făcute cu un aparat Sony HDR.

Crema aceasta este delicioasă, răcoritoare, acrișoară (pentru cei care iubesc lămâile) și poate fi folosită și separat dar și în tarte sau combinație cu biscuiți ori fursecuri. Este bine de știut că se păstrează în frigider pentru aproape două săptămâni (oricum ar fi se consumă rece), și că iese o cantitate cât două borcănele de 400 grame.

Ingrediente:  coaja și sucul de la 5 lămâi (4 dacă sunt imense), 5 ouă, 320 g zahăr pudră, 250 g unt, 40 g amidon, o linguriță extract de vanilie pus eventual în zahărul pudră (eu așa folosesc iar petele maro pe care le vedeți în poze în cremă sunt bucățile de vanilie).

Mod de preparare: Se amestecă într-o crăticioară întâi ouăle, apoi treptat zahărul pudră, amidonul, vanilia, sucul de lămâie și coaja rasă de la acele lămâi.  Acest vas se pune pe aragaz, deasupra unui alt vas cu apă care începe să fiarbă. Mestecăm la bain marie circa 10-15 minute dar între timp adăugăm și untul. Vă opriți când vă place consistența, dar eu vă recomand să o lăsați până este puțin groasă că e mai bună și mai estetică de mâncat pe post de desert sau chiar de pus pe tartă (găsiți aici modul de preparare).

Iată imaginile de la rețetă:

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!