X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 1, 2013 - Bucatareala, video    1 Comment

Cum se face Limoncello de casa (video)

 

Fotografiile și video au fost făcute cu un aparat Sony HDR.

by Oana Grecea

 

A trebuit să aștept aproape trei luni ca să vă povestesc cum am făcut Limoncello de casă, pentru că două luni a stat la macerat și încă vreo lună la rece până am început să servesc din el. Limoncello este o băutură din Italia și este foarte gustoasă și aromată, am văzut că se face în două feluri, unii o fac cu lapte și este mai groasă și mai tulbure, alții fără și iese mai limpede. Eu am optat pentru ultima variantă, doar cu următoarele ingrediente:

Ingrediente:
1 l alcool (vodcă)
1,5 l apă
12 lamâi
1 kg zahăr

DSC08502 (Copy)
Mod de preparare etapa I:
Se pun la înmuiat puțin lămâile în apă la temperatura camerei. Se rad apoi lămâile cu un cuțit special de cartofi, sau cu orice aveți la îndemână, ideea e să luați doar partea subțire și galbenă, nu din partea albă a lămâii, care este foarte amară.
DSC08509 (Copy)
DSC08511 (Copy)
Apoi stoarceți zeama de la cele 12 lămâi. Cojile le puneți într-un vas mult mai mare decât cantitatea pe care urmează să o preparați.
se lasă la macerat 3 săptămâni.
DSC08518 (Copy)
Puneți coaja lămâilor într-un vas curat, cu capac, turnați și sucul de lămâie și jumătate din cantitatea de vodcă.
DSC08519 (Copy)
DSC08521 (Copy)
DSC08522 (Copy)
Lăsați la macerat 3 săptămâni.
Mod de prepare etapa II:
Puneți pe foc la fiert 1 litru și jumătate de apă cu 1 kg de zahăr. Faceți un sirop dulce pe care îl răciți puțin înainte de a-l turna peste cojile de lămâie și vodcă. Adăugați apoi și cealaltă jumătate de vodcă. Mai lăsați la macerat încă 5 săptămâni.
După 8 săptămâni de macerare:
Strecurați cojile de lămâie și lăsați doar zeama. Turnați limoncello în sticle curate. Mie mi-au ieșit câteva sticle după cum vedeți în poza de deschidere.
DSC09951 (Copy)
DSC09954 (Copy)
DSC09957 (Copy)
DSC09958 (Copy)
DSC00255 (Copy)

1 Comment

  • avatar

    in reteta originala nu se foloseste si sucul de lamaie ci numai cojile

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!