X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Jun 8, 2013 - Bucatareala, video    3 Comments

Cum se face Mousse au chocolat (video)

 

by Oana Grecea

Video + fotografiile au fost făcute cu un aparat Sony NEX F3.

Mousse-ul de chocolat de față este varianta inspirată de la istoricul Neagu Djuvara, mai exact din cartea ”Intelectuali la cratiță” scoasă de editura Humanitas. L-am făcut atunci când vroiam ceva dulce și răcoritor, pe bază de ciocolată (amăruie) pe care să-l servesc oricând și care să nu se usuce (se întâmplă adesea ca prăjiturile chiar dacă sunt acoperite, după un timp să se usuce și să nu mai fie pe plac). 

Deci rețeta are ceva vechime, dacă e să ne luăm după istorisirea lui Djuvara cum că o făcea dumnealui chiar și pe alte meleaguri, mai ales prin Franța unde a locuit cel mai mult timp. Acum eu o să vă scriu/dau cantitățile folosite de mine, pentru că istoricul le-a dat groso-modo și a mai și spus că e loc de adaptat, cum ar fi să pui mai mult unt (ceea ce am și făcut).

Ingrediente:

300 g ciocolată de menaj sau amăruie,

jumătate de pachet de unt,

6 ouă,

coaja rasă de la o lămâie și două pliculețe de zahăr vanilat.

DSC08408 (Copy)

Mod de preparare:

Citându-l pe maestrul Djuvara, secretul este, în opinia lui, ca ouăle să fie scoase din frigider și adaptate la temperatura camerei. Ciocolata trebuie topită împreună cu untul într-un vas în care torni înainte o picătură de apă, ca să nu se lipească de fundul oalei. După ce e total topită de nu se mai vede nicio formă, luăm ciocolata de pe foc și o lăsăm puțin să se răcorească, apoi adăugăm gălbenușurile de ou și amestecăm bine. Separat se bat albușurile spumă tare și amestecăm ușor.

Eu am turnat compoziția în pahare dar și într-o cutiuță pentru a-mi lua la serviciu, am ornat-o cu migdale și câteva frunze de mentă care îi dau o savoare deosebită mouss-ului atunci când îl înghiți, dacă ai îndrăzneala de a lua și frunza (pentru că al meu copil a scuipat, evident, menta :)) ). Se lasă la rece câteva ore, sau de seara până dimineața.

DSC08457 (Copy)

Sper să vă placă și să îndrăzniți să faceți acest mousse de ciocolată de pe vremuri…

Alte deserturi delicioase pe baza de ciocolata puteti viziona la adresele;

https://gandurisibucatareala.ro/cum-se-fac-moelleux-au-chocolat-video/

https://gandurisibucatareala.ro/cum-se-face-ciocolata-de-casa-video/

3 Comments

  • avatar

    Deliciossssss….!

  • avatar

    […] Pentru Mousse-ul de ciocolată am folosit: 300 g ciocolată de menaj sau amăruie, jumătate de pachet de unt, 6 ouă, coaja rasă de la o lămâie și două pliculețe de zahăr vanilat. Varianta video a mousse-ului de ciocolată se găsește aici. […]

  • avatar

    Cred ca am incercat vre-o zece retete pana acum si nu mi-au iesit nu stiu unde am gresit, asta pana am vazut filmuletul. Mersi mult sper sa reusesc de data asta.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!