X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Apr 14, 2013 - Bucatareala    3 Comments

Cum se face salata de icre (de crap)

 

by Oana Grecea

De fapt atunci când cumpărați icrele de pește ori le scoateți de la vreun pește pe care urmează să-l gătiți pentru familie, trebuie să știți că toate se fac la fel. Indiferent de proveniența icrelor. Eu ma voi referi în continuare la icrele de crap pentru că asta am gătit.

Timp de preparare: 20 – 30  de minute

Porții: 10 – 12 porții

Ingrediente:

100 de grame icre de crap

2 linguri de griș preparat (grișul se face în felul următor: puneți la fiert 150 ml apă, iar când dă în clocot adăugați în ploaie 2 linguri de griș și mestecați câteva minute)

700 ml ulei

zeama de la jumătate de lămâie

Mod de preparare:

Se pun icrele într-un castron mai mult plat decât adânc. Începeți să turnați treptat, ca la maioneză, uleiul, până capătă puțină consistență. Puneți zeama de lămâie și amestecați. De aici încolo puteți amesteca cu un mixer, dar adăugați uleiul tot treptat, apoi grișul și iar uleiul până la consumarea celor 700 de ml.

Sunt gata când când sunt albe, pufoase și apetisante. Peste ele puteți adăuga o ceapă roșie tocată mărunt. Aici depinde de gusturi, sunt unii cărora le plac icrele fără ceapă. Deasupra ornați după preferințe sau după ingredientele din casă (eu mă bazez pe măsline, pentru că se ”asortează” destul de bine cu icrele).

DSC01257 (Copy)

 

DSC01303 (Copy)

 

DSC01294 (Copy)

3 Comments

 • avatar

  Scuzati-ma, sunt nascut la Dunare intr-o familie de pescari , dar sa pui gris in icre este un sacrilegiu. La noi este o rusine marte sa faci asa ceva. Icrele sefac din icre, ulei si ceapa. In timpurile moderne s-a adugat zeama de lamaie.

 • avatar

  Sunt de acord cu Ivanov! Mama mea niciodata nu pune altceva decat icre, sare si ulei, eventual ceapa in salata de icre si poti spune ca ai mancat icre adevare nu gris! Grisul le inmulteste dar mai bine mai putin si mai bun!

 • avatar

  Ei bine, aici sunt doua retete amestecate, dupa parerea mea.La noi se faceau si icre «false» pentru ca nu prea des gaseam in peste.
  pentru a da textura asemenatoare se facea din conserva de peste si gris, ceapa, lamâie si ulei.

  Eu pregatesc din icre de crap dar care au fost saramurate. Cum sunt ele foarte sarate, adaug miezul de la o felie de pâine muiata in apa si stoarsa.

  Pofta buna tuturor!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!