X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Curatenia de Paste cu vopsea eco!

 

by Oana Grecea

Ca tot omul gospodar, m-am apucat și eu să mai curăț pereții de prin casă, cei pătați pe alocuri de culorile copilului. Pentru că timpul era scurt și eu vroiam ceva care să se usuce repede, să nu mă intoxice cu mirosul și să se aplice ușor, m-am inspirat de la prietenii mei care și-au amenajat la început de an apartamentul. Și am descoperit ceva tare drăguț, care merită împărtășit: vopseaua Duraziv fără miros!

Evident că m-am documentat după ce am văzut eticheta ecologică pe ambalaj, dar m-a liniștit un lucru: certificatul lor (de Eco label) este dat de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că nu sunt păcălită ca și consumator și produsul chiar face ceea ce spune. Pentru că, cu siguranță ați avut îndoieli, ca și mine, asupra unor produse așa-zis eco, bio sau ”sănătoase” și care nu au fost deloc așa.

Să vă spun acum și experiența prietenilor, care m-au inspirat să cumpăr vopseaua asta Duraziv fără miros (de 2,5 l, că a fost suficientă doar pentru mici retușuri).

Apartamentul lor de două camere a trebui rezugrăvit, ca orice loc în care te muți după un altul, după ce în spatele dulapurilor fixe s-au pus tone de praf și tot așa.

”Nuanța de pe perete, în același ton cu cea pe care o alesesem și mi-o dorisem m-a încântat cu siguranță. Dar și mai important a fost că după aplicarea vopselei am putut imediat să trecem la amenajarea camerei, montarea pieselor de mobilier suspendate pe pereți, petrecând ore întregi în încăperea proaspăt zugrăvită” mi-a mărturisit Laura, care la momentul amenajării era și însărcinată, deci cu o dispoziție sensibilă la mirosuri (doar că nu a avut nicio reacție la vopseaua asta).

L-am prins și pe meșterul lor, cu multă experiență în zugrăvit și amenajt interioare și care era încântat de vopseaua asta fără miros de la Duraziv, nu de alta dar îi ușura și lui munca, pentru că se aplică ușor și are putere de acoperire mare (nu e nevoie să dea cu trafaletul de mai multe ori în același loc). Am văzut că se curăță destul de ușor dacă depășești conturul și nu e nevoie să faci curent pentru a se usca mai rapid. Așa că, urmând exemplul prietenilor, mi-am luat și eu de la un magazin de construcții vopseaua asta lavabilă, pe care am putut-o aplica pentru că înainte pe pereți era tot lavabilă (nu se poate aplica pe humă sau var).

Prin urmare, pe site-ul Duraziv (compania care produce această vopsea), am găsit aici toate detaliile care să-mi certifice ceea ce-mi spuseseră prietenii dar și ce-am probat apoi pe proprii pereți.

Eticheta ecologică europeană pentru vopsea:

1. Certifică calitatea produsului Duraziv fără miros prin faptul că impune o foarte bună putere de acoperire și o lavabilitate superioară

2. Certifică faptul că produsul are un impact minim asupra sănătății consumatorilor și asupra mediului

De altfel, tot de pe site-ul Duraziv am aflat caracteristicile vopselei:

– prezintă lavabilitate remarcabilă

– putere de acoperire excepțională

– excelentă aplicabilitate (aplicare ușoară)

– reologie controlată astfel încât produsul nu stropește la aplicare

– pelicula hidrofobă și permeabilă la vapori, care asigură respirația pereților

– întreținere ușoară datorită rezistenței la pătare și murdărire, dar și datorită capacității ridicate de a rezista la frecare umedă

– aderență deosebită la suport

– rezistență la uzură, zgâriere și șocuri mecanice, având elasticitate deosebită

– se poate aplica pe orice suprafață minerală

V-o recomand dacă aveți chef și nevoie să faceți o zugrăveală rapidă și de calitate.

(atașez niște poze de la apartamentul prietenilor, înainte și după amenajare):

Candva o sa scriu si un post despre cat te mai costa sa-ti ”aranjezi” (nu amenajezi si nici doar curatat) apartamentul. Pentru că, pentru cei cu credit ipotecar, ăsta este un cost în plus dacă își achiziționeză imobil în bloc vechi.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!