X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Sep 20, 2012 - Ganduri    No Comments

De ce imi plac unii oameni

In imagine: ROBIN SHARMA

Poate nu e tocmai ok ca, la anii mei, trecuţi de 30, să mai admir or să “urmez” (sfaturile, exemplele) unor personalităţi. Dar mă întreb de ce n-ar fi dacă asta mă ajută să-mi doresc să fiu un alt om, cu alte calităţi. În plus, asta este un instrument minunat de dezbateri în cercul de prieteni sau, de ce nu, pe acest blog (deocamdată aproape neştiut de cunoscuţii mei).

Robin Sharma este expert mondial în leadership, descoperirea sinelui şi schimbare personală. Autor a peste 10 cărţi, printre care se numără şi bestellerul internaţional “Călugărul care şi-a vândut Ferrariu-ul”, Robin este directorul şi fondatorul Sharma Leadership International Inc., companie de consultanţă globală care ajută persoanele din organizaţii “să conducă fără titlu”.

Lucrările sale au fost publicate în peste 50 de ţări şi au fost traduse în 70 de limbi. Printre clienţii săi se numără companii precum Microsoft, GE, NIKE, BP, FedEx şi IBM. De asemenea, organizaţii precum NASA, Yale University şi The Harvard Business School sunt clienţii companiei pe care o conduce.

Printre experţii în leadership din lume se numără, alături de Sharma, Jim Collins, Jack Welch şi John Maxwell.

Sharma este fondatorul asociaţiei “The Robin Sharma Foundation for Children”, înfiinţată în scopul ajutorării copiilor dafavorizaţi.

Exemplu că reuşita nu vine niciodată imediat: După ce a renunţat la cariera de avocat, Robin Sharma şi-a publicat singur cartea, pe care i-a editat-o mama sa. A depozitat 2000 de copii în bucătarie. Cea de-a doua sa carte, “Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul”, şi-a publicat-o tot singur, până în momentul în care Editura Carson (fostul preşedinte al HarperCollins) l-a descoperit pe Robin într-o librărie. Cartea sa a devenit una dintre cele mai de succes francize publicate.

RICHARD BRANSON

Richard Branson este fondatorul Virgin Group , al companiilor Virgin Atlantic, Virgin America, Virgin Mobile şi Virgin Active. Are propriul blog şi poate fi găsit şi pe Twitter. Ocupă locul 212 în topul milionarilor lumii realizat de Forbes în 2010, cu o avere de 4 miliarde de dolari. Provine din Marea Britanie, are 60 de ani (în 2011), este căsătorit şi are doi copii. Este proprietarul Insulei Necker, unde locuieşte mare parte din timp, deşi rezidenţa sa este la Londra.

Brandul Virgin este unul dintre cele mai cunoscute şi respectate la nivel internaţional, fiind reprezentat prin 200 de companii, în 29 de ţări. Printre cele mai cunoscute companii din portofoliul său se numără liniile aeriene Virgin Atlantic, Virgin America şi VAustralia, dar şi Virgin Mobile, Virgin Money şi Virgin HealthMiles. Branson are o organizaţie nonprofit, fundaţia Virgin Unite. Datorită iniţiativelor sale umanitare a primit titlul de „cavaler pentru servicii antreprenoriale” din partea monarhiei britanice. Are o pasiune pentru Africa şi în ultimii ani a ajutat foarte mult acest ţinut (unde deţine şi o casă).

Richard Branson este autorul a trei bestseller uri internationale: Pierderea Virginităţii, Lecţii de viaţă şi „Business Stripped Bare: Adventures of a Global Entrepreneur” (Virgin Books, 2008) – netradusă încă în limba română, din câte ştiu eu.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!