X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Mar 31, 2013 - Bucatareala    No Comments

De Post: Tocanita cu linte

 

by Oana Grecea

Chiar dacă nu țineți post, din când în când, o mâncare fără carne e binevenită. Cum lintea are o grămadă de proprietăți, am încercat să contruiesc o tocăniță în jurul ei, ceva care să conțină și cartofi și morcovi, preferați de familia mea. 

Porții: minim 10

Timp de preparare: 45 de minute

Ingrediente:

– o cană de linte roșie

– 5 cartofi tăiați cubulețe

– 5 morcovi tăiați rondele

– două cepe

– un sfert de țelină, un păstârnac (se poate și fără, dacă nu aveți în casă)

– o mână de fasole verde congelată

– 3 căței usturoi

– o pungă de amestec de legume (varză albă, morcov, mărar) de la Eisberg

– sare, piper macinat și boabe

ulei de măsline Costa D’oro

– 5 lingurițe bulion

Mod de preparare: întâi lăsați puțin la înmuiat lintea sau o clătiți în mai multe ape. La o cană de linte puneți două de apă și o puneți la fiert. La fiert, lintea devine albă, nu rămâne roșie. Am scos-o la scurs după ce s-a fiert și am așteptat sa-i vină rândul să o pun lângă celelalte legume.

Într-un vas cu fund mai gros am pus puțin ulei de măsline Costa D’oro, apoi am călit morcovii, ceapa, țelina și păstârnacul. Am adăugat cartofii, amestecul de legume congelate, fasolea verde, bulionul și usturoiul (cele două când erau aproape fierte celelalte legume) și aproape de sfârșit am adăugat lintea, care era deja fiartă separat. Am pus sarea și piperul măcinat și am oprit focul. În farfurie am pus și pătrinjel verde, pentru că în tocăniță, pe foc, a fost puțin mărar din amestecul de legume.

Cantitățile de mai sus sunt pentru o familie cu 3 persoane, pentru a mânca minim 3 zile din ea. Eu prefer să gătesc în week-end pentru mai multe zile, iar când venim acasă (târziu), doar să încălzim mâncarea gătită în week-end.

Pentru diversificare, merită să încercați această tocăniță cu linte. Rețeta este adaptată de mine, nu am găsit-o undeva în forma asta, am pus ce-am avut în casă și ce-am crezut că dă gust.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!