X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

„Descopera-ti destinul” de Robin Sharma

Este o carte pe care am citit-o mai demult, atunci când l-am descoperit pe Sharma şi am achiziţionat primele cărţi pe care le-am găsit şi de care am avut bani. Deja am acum o întreagă colecţie de cărţi ale acestui autor. 

Descoperă-ţi destinul”, o altă carte din seria bestsellerului internaţional Călugărul care şi-a vândujt Ferrariu-ul, te va ajuta să vezi lumea cu alţi ochi. Îţi va arăta calea pentru trezirea Sinelui, pentru a-ţi trăi viaţa la maxim şi pentru a atrage în viaţa la maxim şi pentru a atrage în viaţa ta fericrea, prosperitatea şi pacea interioară pe care le meriţi.

Scrisă ca o povesitre captivantă, cartea împărtăşeşte înţelepciunea transformatoare a lui Julian Mantle, faimosul avocat care a renunţat la stilul de viaţă luxos pentru a atinge iluminarea şi împlinirea de durată. Citind această poveste de neuitat vei descoperi care este adevăratul scop al vieţii tale, cum să îţi deblochezi potenţialul maxim, secretul bucuriei şi care este cea mai scurtă cale către libertatea personală. Îmbinând în mod remarcabil înţelepciunea profundă şi lecţiile de viaţă practice, această povestire îţi va oferi posibilităţi noi şi îţi va transforma viaţa pentru totdeauna.

Suferinţa apare atunci când se întâmplă ceva ce nu am dorit”.

De cealaltă parte a spaimelor tale îţi vei descoperi norocul”.

Când totul e bine în viaţă, trăim superficial; când dăm de greu, ieşim din noi înşine şi ne întrebăm de ce lucrurile se întâmplă aşa”.

Întreabă-mă ce eşti destinat să faci, ce lucruri nu vei mai tolera în viaţa ta şi ce standarde de excelenţă îţi vei stabili în permanenţă”.

Unul dintre cele mai mari regrete pe care le poate avea un om este să ajungă la sfârşitul vieţii şi să constate că nu şi-a trăit visurile”.

În timp ce ne dăm ultima suflare, am vrea sa fii trăit o viaţă plină de curaj, autenticitate şi iubire”.

Întotdeauna să-i ajuţi pe ceilalţi să obţină ceea ce vor pe măsură ce tu obţii ceea ce doreşti”.

„Sincronicitatea este modul lui Dumnezeu de a rămâne anonim”.

Cu cât îi ajutăm mai mult pe ceilalţi, cu atât mai multă abundenţă se va revărsa în viaţa noastră”.

Conştientizarea vine înainte de alegere, iar alegerea vine înainte de schimbare”.

„Când conştientizezi că urmezi mulţimea şi că trăieşti o viaţă lipsită de autenticitate, ţi se oferă posibilitatea alegerii”.

E important să citeşti mai întâi cărţile esenţiale”.

„Terapia prin masaj este o modalitate minunată prin care să-ţi creşti vitalitatea, să elimini toxinele şi să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea în ansamblu”.

Exerciţiul zilnic, un regim alimentar pentru rezultate de elită, meditaţie, timp petrecut în mijlocul naturii şi un masaj la fiecare şapte zile sunt lucruri pe care le fac pentru mine însumi, ca să trăiesc mult şi să reuşesc să fac munca pe care am fost chemat să o fac”.

„Poţi să-ţi schimbi viaţa într-o clipă, luând o singură decizie, aceea de a nu mai reveni niciodată la felul în care ai trăit până atunci – orice s-ar întâmpla”.

Acordă-ţi timp pentru a avea grijă de tine. Fă plimbări lungi prin pădure. Ascultă muzica ta preferată. Du-te la masaj şi găseşte timp pentru a experimenta tăcerea, nemişcarea şi solutidinea.”

Cele cinci devoţiuni zilnice:

1.     Decide-te să te trezeşti la ora 5, în fiecare dimineaţă. Cei care se trezesc devreme sunt cei care obţin tot ce este mai bun în viaţă.

2.     Decide-te să consacri primele 60 de minute din zi ca fiind „Ora sfântă”. Este timpul tău sacru pentru a face munca interioară care te va ajuta să-ţi atingi potenţialul maxim. Foloseşte acest timp pentru a citi cărţile înţelepţilor, pentru a medita, pentru a te ruga, pentru a reflecta şi a scrie în jurnal.

3.     Decide-te să manifeşti un standard de iubire, compasiune şi forţă morală dincolo de ce şi-ar imagina cineva despre tine.

4.     Decide-te să afişezi în profesiunea ta un standard de excelenţă.

5.     Decide-te să fii cea mai iubitoare persoană pe care o cunoşti.

„Trebuie să-ţi înfrunţi temerile şi să vrei să mergi în locuri noi pentru a evolua ca persoană şi pentru a descoperi comorile care te aşteaptă ca fiinţă umană”.

Trebuie să te ocupi de suferinţa pe care ai acumulat-o şi de rănile vechi care supurează în subconştientul tău. Pe măsură ce simţi mai mult din tristeţea şi durerea pe care le-ai înghiţit, vei reuşi totodată să simţi mai mult din bucuriile şi încântările vieţii”.

„Neurologii au descoperit că oamenii au o fereastră de oportunitate de 0,25 secunde între un stimul şi răspunsul corespunzător, un răgaz în care să analizeze modul în care gândesc şi să facă o alegere mai bună”.

În fiecare zi, viaţa te învaţă lecţiile pe care trebuie să le inveţi, dacă îi acorzi atenţia cuvenită”.

„De fiecare dată când acţionezi din iubire în loc să acţionezi din frică, devii tot mai mult cel care ai fost destinat să fii. De fiecare dată când îţi urmăreşti visurile şi îţi asculţi inima, îţi aminteşti încă un pic cine eşti tu cu adevărat. În felul acesta, ajungi să te cunoşti”.

A petrece timp singur, în tăcere, în fiecare zi, e un instrument care te va ajuta să devii mai conştient şi să-ţi revendici puterea autentică”.

„Am înţeles că dacă îi învinovăţeam pe ceilalţi pentru ceea  ce-mi provoca mie mânie, iritare sau gelozie, opuneam rezistenţă unei oportunităţi de a învăţa o lecţie care-mi era destinată”.

Cele patru treziri: Mintea, Corpul, Emoţii, Spirit.

Pentru a trezi corpul:  Exerciţii zilnice, o dietă sănătoasă, lumina soarelui, aer proaspăt, masaj, multă apă, vitamine şi sumplimentele nutritive, reiki, yoga.

E important să-i ierţi pe toţi oamenii care te-au făcut să suferi. Iertarea e ceva ce faci pentru tine. Când ierţi, te eliberezi.

Foloseşte primele 60 de minute dintr-o zi –ora ta sfântă- pentru a lucra asupra celor Patru Treziri. Este un mod incredibil de a-ţi trăi viaţa la maximum şi de a-ţi împlini destinul.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă, apoi să lăsăm natura să facă restul.

Fixează-ţi scopuri, defineşte-ţi intenţiile, urmăreşte-ţi visurile cu privire la ceea ce vrei să primeşti de la viaţă.

Suntem cu adevărat vii atunci când păşim în necunoscut şi avem curajul să trecem dincolo de zidurile temerilor noastre.

Când o uşă se închide, întotdeauna se deschide o alta şi, într-adevăr, orice sfârşit este un nou început.

Atragem în viaţa noastră nu ceea ce ne dorim, ci ceea ce suntem.

Procesul vieţii trebuie să fie naşterea unui suflet.

Când oamenii acţionează în moduri egoiste sau care le provoacă suferinţă altora, să nu faci greşeala de a crede că ceea ce vezi este o reprezentare exactă a ceea ce sunt ei cu adevărat. Nimeni nu e rău în esenţă.

Cu doar câteva luni în urmă erai gata să-ţi iei viaţa, dar ceva din tine nu te-a lăsat să faci asta. În loc de asta, ai început să laşi viaţa să te conducă şi ai început să te deschizi către un nou mod de a vedea lucrurile.

Aminteşte-ţi că viaţa e alcătuită dintr-o succesiune de anotimpuri.

Când te angajezi să urmăreşti scopuri măreţe şi nobile care scot la iveală tot ce e mai bun în tine, dorinţa de a le atinge te va ajuta să depăşeti perioadele dificile pe care le vei intâlni pe calea de căutător.

Aminteşte-ţi întotdeauna că noi evoluăm cel mai mult când trecem prin cele mai mari suferinţe. Cât timp trecem prin ele, ne doare, dar pe măsură ce le depăşim, ele ne vindecă.

Eşecul este o alegere.

Când dai de necazuri, fii disciplinat şi păstrează-ţi rutina. Respectă-ţi ora sfântă. Mănâncă foarte bine. Fă exerciţii zilnice. Petrece timp în natură.

Conştientizează sentimentul de durere, mânie sau tristeţe care vor apărea, în mod firesc, la suprafaţă.

Foleseşte-ţi puterile intelectuale pentru a vedea că tot răul e spre bine.

Aminteşte-ţi că indiferent cât îţi este de greu, nu eşti niciodată singur.

Pe măsură ce înaintăm prin viaţă, acordăm atâta importanţă unor lucruri neînsemnate, uitând ce este mai important şi igonrând faptul că viaţa trece pe lângă noi dacă nu intrăm în joc. Adesea ne trezim că e prea târziu şi că anii noştri cei mai buni s-au dus deja.

Viaţa nu aşteaptă pe nimeni. Fiecare zi trebuie trăită ca şi cum ar fi ultima zi de pe planetă. Asumă-ţi riscuri mari şi foloseşte toate oportunităţile de dezvoltare personală care apar.

Fiecare sfârşit e un nou început.

Trezeşte-ţi Sinele Superior şi continuă să străluceşti.

Cele şapte etape ale trezirii Sinelui:

1.     Trăirea în minciună (etapa trădării de sine)

2.     Momentul alegerii (etapa în care elimini controlul şi rupi lanţurile)

3.     Conştientizarea miracolului şi a posibilităţii (etapa în care vezi lumea cu alţi ochi)

4.     Învăţături de la maeştri. (etapa în care înveţi, te confrunţi cu eşecuri şi te pregăteşti).

5.     Transformare şi renaştere (etapa în care te goleşti şi te umpli din nou).

6.     Testarea (etapa testării şi confruntării).

7.     Marea trezire a Sinelui. (etapa în care nu mai ai nicio frică).

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!