X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Oct 14, 2012 - Bucatareala    No Comments

Dorada in crusta de sare

 

Pescuit în apele Mării Mediterane, Dorada este un pește cu foarte puține oase, carne fermă, albă și gustoasă. Conține doar 96 de kilocalorii la 100 de grame deci poate fi consumat cu încredere.

Rețeta de Dorada în crustă de mare este cel mai căutat meniu al firmei Pomello, companie inovatoare de catering care prepară mâncarea imediat după ce s-a primit comanda și o livrează direct în recipientele în care a fost gătită (oală, tavă sau cratiță). Dorada în sare se livrează în tava în care a fost gătită. Rețeta provine chiar de la bucătăreasa firmei, Aura Cecilia Olteanu. Așa că, dacă nu vă reușește din prima (deși ar fi bine, pentru că Dorada este un pește scump) puteți comanda cu încredere. Aveți mai jos și prețurile per tavă/porții.

Ingrediente: sare de mare, pește dorada, un albuș de ou/pește, rozmarin, lămâie, sare, piper, boia, cimbru.

Mod de preparare: Se curăță și se spală bine peștele, apoi se lasă la scurs. În timp ce peștele se scurge, se bat spumă tare albușurile, apoi se adaugă sarea de mare și puțină apă pentru omogenizare. După ce s-a scurs, peștele se umple cu rozmarin, lămâie, piper, sare, boia și cimbru, apoi se așează într-o tavă în care în prealabil s-a pus un strat subțire de sare de mare. Peștele se acoperă cu compoziția de albușuri și se dă la cuptor la temperatură mare, până ce compoziția capată o culoare aurie.

 

În caz că nu v-a reușit rețeta, sau nu aveți timp să o faceți, ori vă vin musafiri pe neașteptate, dacă vă luați o marjă de 4-5 ore puteți comanda o astfel de mâncare la Pomello:

* o tavă mică (6 porții) – 130 lei

* o tavă medie (12 porții) – 190 lei

* o tavă mare (18 porții) – 240 lei

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!