X
Va recomand sa cititi si..
Ganduri de la casa

Sunt atât de încântată de statul la casă și la ”țară” încât nu pot să aștept până se adună alte impresii. Nu am încă un colț de rai în grădină (de fapt nu am încă gard, tere...

Doua vorbe si multe poze despre un parfum unic: Soleil by Fragonard!

 

by Oana Grecea

Mi se întâmplă rar ca ceva să mă cucerească la prima vedere. Parfumul franțuzesc Soleil de la Fragonard (casă de parfumuri de care nu auzisem dar care este fondată în 1926) este însă irezistibil prin mirosul floral (iasomie, ylang-ylang, frezie, liliac chinezesc, mimoză, crăițe și pe fundal trandafir, iris, crin alb, liliac, lemn de santal, ambră și mosc).

Întâmplarea a făcut să-l primesc și să am șansa să descopăr o poveste de business în domeniul frumuseții cum numai în Franța poți întâlni. Fondatorul brandului care folosește numai esențe pure din flori naturale din zona Grasse sau importate (nu reproduce artificial mirosurile ca celelalte case de parfumuri) a ales numele firmei sale după un pictor celebru născut în zona Grasse, ca un tribut adus orașului dar și rafinamentului artei de secol XVIII. Fondatorul se numea Eugène Fuchs, iar pictorul Jean-Honoré Fragonard (1732-1806).

illus_fragonard_a_story_of_perfume_making_1

 

(în imagine sunt Agnès și Françoise, cele două surori moștenitoare care conduc în prezent afacerea Fragonard)

Interesant este că această firmă (aparent mică) folosește încă metodele tradiționale de fabricare a parfumurilor (distilare la rece și distilare la cald) și că de la ei își iau esențele și case de modă celebre.

illus_distillation

 

grasse_fabrique_des_fleurs_1

Ca să revin puțin la timpurile actuale, trebuie să știți că în România brandul este acum comercializat de o familie de antreprenori români îndrăgostiți de frumos și care au decis să aducă toată gama de produse Fragonard (ele vor fi vândute pe siteul – http://www.mag-parfums.ro/ – aflat acum în curs de reorganizare). Câteva parfumuri marca Fragonard s-au găsit în diverse locații sau site-uri din țară, însă toată gama – asta însemnând parfumuri pentru EA, El, adolescenți, creme de corp, parfumuri de casă, săpunuri, cadouri – vor fi găsite doar la ADDA Shop Infinity din România. Casa de parfumuri nu și-a dorit neapărat să se extindă în România deoarece vânzările lor sunt mai mult decât mulțumitoare. Un milion de turiști pe an le trec poarta fabricii, iar cumpărătura medie este de 150 euro/persoană. De trei generații, parfumeria s-a extins doar în Grasse, Eze, Paris, Nice, Cannes și St. Paul de Vence. Investitorii români i-au convins însă să le permită să aducă brandul pentru a-l face cunoscut și conaționalilor.

Fragonard folosește ierburile aromatice în procesul de fabricare al parfumului la fel de mult ca în bucătărie. Firma importă cimbru, rozmarin, mentă și busuioc cultivate în jurul Mediteranei (Franța, Spania, Egipt, Tunisia, și Maroc) dar și din India și Madagascar.

Parfumeria din capitala franceză a aromelor – Grasse – oferă turiștilor sau celor pasionați de miresme posibilitatea unui tur al fabricii, unei vizite la muzeu sau chiar cursuri (pentru 95 de euro) în care îți poți crea propriul parfum pe baza extractelor din flori.

 

grasse_historic_factory_1

 

Pe site-ul companiei mamă Fragonard – http://www.fragonard.com/  puteți găsi prețurile în euro ale  produselor dumneavoastră preferate, însă veți putea scăpa de costul transportului dacă îl veți cumpăra din România la prețuri similare.

Pe mine m-au încântat foarte tare imaginile de pe site-ul lor dar și cele ale produselor din România încât am decis să fac o galerie foto ca să vedeți și voi dacă aveți timp și chef.

3 Comments

 • avatar

  Buna Oana! Ma poti ajuta cu detalii despre magazinul/magazinele din Bucuresti care comercializeaza Fragonard? Adda shop infinity nu e de gasit pe internet sau macar ca detalii de contact, iar mag365 pare sa vanda aparatura medicala…
  M ar ajuta tare mult detalierea!
  Multumesc anticipat!

 • avatar

  Ok, am facut un mic research si am inteles mai bine ideea de reactualizare a siteului.

 • avatar

  Buna Ana!
  Iarta-mi intarzierea raspunsului dar am fost in concediu si nu am avut internet. Intr-adevar, ei spun ca vor vinde aceste produse pe site-ul http://www.mag365.ro/ care nu este inca actualizat. Adresa exacta a magazinului este Splaiul Unirii nr 86, etaj 4, sector 4 (upa ce treci de pasajul Marasesti) dar iti pot lasa un nr de telefon fix unde sa suni si sa intrebi de parfumuri, daca mai esti interesata. TEL: 021/330 11 30. Pe de alta parte asta este partea misto, ca este un parfum/brand unic si ca afla de el doar cine e cu adevarat interesat sau cine-l cunoaste din Franta.
  Cu drag,
  Oana

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!